Διαφωνεί ο Ιατρικός Σύλλογος Αγρινίου με το νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αγρινίου εκφράζει την διαφωνία του με το νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή «Δευτεροβάθμια περίθαλψη, ιατρική εκπαίδευση, μισθολογικές ρυθμίσεις για τους ιατρούς και οδοντιάτρους του εθνικού συστήματος υγείας και λοιπές διατάξεις αρμοδιότητας του Υπουργείου Υγείας».

Δυστυχώς ο Ιατρικός κόσμος μετά από 3 χρόνια πανδημίας που προσέφερε τα πάντα, δέχεται χτυπήματα που υποβαθμίζουν το ιατρικό λειτούργημα.

Οι επιστρατεύσεις επί πανδημίας των ιδιωτών, οι συνεχείς μετακινήσεις των γενικών ιατρών χωρίς κριτήρια απλά και μόνο για να καλυφθούν κενά και ευθύνες(δημιουργώντας παράλληλα προβλήματα στην ΠΦΥ), η κατάργηση της συνταγογράφησης στους ανασφάλιστους από τους ιδιώτες που έφερε ταλαιπωρία στους πολίτες, η εφαρμογή του προσωπικού γιατρού που δεν φέρνει τα αναμενόμενα αποτελέσματα, η προ ημερών εξαγγελία της κατάργησης υποχρεωτικότητας συνταγογράφησης των εμβολίων από τους γιατρούς και τέλος η προχθεσινή κατάθεση του νομοσχεδίου η οποία ρίχνει οριστική ταφόπλακα στο ΕΣΥ.

Ζητάμε την άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου στο σύνολο του και την έναρξη ουσιαστικού διαλόγου με τον ΠΙΣ και τους Ιατρικούς Συλλόγους.

Λέμε όχι στην κατάργηση της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης των γιατρών του ΕΣΥ, η οποία θα δημιουργήσει γιατρούς 2 ταχυτήτων στο δημόσιο σύστημα Υγείας και συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού ενάντια στους ιδιώτες γιατρούς.

Οι αυξήσεις που φέρνει μπορεί να είναι ένα πολύ μικρό βηματάκι, αλλά απέχουν πάρα πολύ από τις απολαβές των ιατρών στην Ε.Ε και ιδιαίτερα σε χώρες που πριν λίγα χρόνια ήταν με πολύ κατώτερο βιοτικό επίπεδο από την Ελλάδα.

Η προχθεσινή επίσκεψη της αν. υπουργού Υγείας στο Νοσοκομείο Αγρινίου δεν έφερε καμία θετική δήλωση ή εξαγγελία για την κάλυψη των ελλείψεων. Δυστυχώς την τελευταία διετία έχουν αποχωρίσει 20 γιατροί και προκηρύχθηκαν μόνο 2 θέσεις.

Τεράστιο παραμένει το πρόβλημα της κλειστής ΜΕΘ, που το άνοιγμα της δεν φαίνεται να έρχεται πριν το νέο έτος.

Η παθολογική κλινική λειτουργεί στα όριά της και πολύ πιθανό να υπάρξει πρόβλημα κάλυψης από τους παθολόγους άμεσα.

Επίσης και σε άλλες κλινικές θα υπάρχει σύντομα πρόβλημα αν δεν καλυφθούν τα κενά.

ΑΜΕΣΑ            

Προκήρυξη των κενών θέσεων με κατεπείγουσες διαδικασίες για το νοσοκομείο Αγρινίου

Απόσυρση του νομοσχεδίου και έναρξη ουσιαστικού και όχι προσχηματικού διαλόγου με ΠΙΣ και Ιατρικούς Συλλόγους. Το Εθνικό σύστημα Υγείας πρέπει να κρατήσει τον δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα του.

Να μην εφαρμοστεί η απόφαση για την κατάργηση της συνταγογράφησης των εμβολίων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ι.Σ.ΑΓΡΙΝΙΟΥ

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                              Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΓΡΑΦΙΩΤΗΣ                                                       ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΡΩΣΣΑΣ