Διαλέξεις στη 76η Μονάδα Επιστράτευσης στην Πάτρα πραγματοποίησαν Αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας

Οι ομιλίες αφορούσαν θέματα οδικής ασφάλειας και ασφαλούς οδήγησης και παρακολουθήθηκαν τόσο από το μόνιμο προσωπικό του στρατοπέδου όσο και από τους στρατεύσιμους.

Συνεχίζονται οι προληπτικές – ενημερωτικές δράσεις της Αστυνομίας στη Δυτική Ελλάδα, ενώ μόνο το τελευταίο σχολικό έτος τις παρακολούθησαν περισσότεροι από 17.500 μαθητές και φοιτητές.
Δυο διαλέξεις πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί, Αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας, στη 76η Μονάδα Επιστράτευσης, στην Πάτρα, ενημερώνοντας το ένστολο και πολίτικο προσωπικό του στρατοπέδου για θέματα οδικής ασφαλείας και ασφαλούς οδήγησης.

Η πρώτη διάλεξη απευθυνόταν σε μόνιμα στελέχη της μονάδας, ενώ η δεύτερη στους στρατιώτες οι οποίοι εκτελούν τη στρατιωτική τους θητεία και παρακολουθηθήκαν μεταξύ άλλων από το Διοικητή του Στρατοπέδου Συνταγματάρχη (ΠΖ) Γεώργιο Κουρλιούρο και τον Συνταγματάρχη (ΠΒ) Βασίλειο Αθανασίου.

Επισημαίνεται ότι, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας έχει ανταποκριθεί θετικά σε πληθώρα αιτημάτων, σχολικών μονάδων, στρατιωτικών αρχών, φορέων, συλλόγων γονέων και κηδεμόνων, καθώς και τοπικών  σωματείων της περιοχής μας για συμμετοχή Αξιωματικών της σε ημερίδες και ομιλίες, ενώ μόνο κατά το τελευταία σχολική περίοδο περισσότεροι από 17.000 μαθητές και φοιτητές παρακολούθησαν οργανωμένες προληπτικές – ενημερωτικές δράσεις της Αστυνομίας για θέματα τροχαίας, ασφαλείας στο διαδίκτυο, σχολικού εκφοβισμού κ.α.

Το μόνιμο προσωπικό της 76ης Μονάδας επιστράτευσης αλλά και οι στρατεύσιμοι είχαν τη δυνατότητα να αντλήσουν – πρωτογενώς – γνώσεις και εμπειρίες, να ενημερωθούν και να ευαισθητοποιηθούν, να υποβάλλουν τα ερωτήματα και τις απόψεις τους και να διαμορφώσουν άποψη για το ευαίσθητο και ιδιαίτερα σημαντικό ζήτημα της οδικής ασφάλειας.

Υπογραμμίζεται ότι η Αστυνομία στη Δυτική Ελλάδα θα συνεχίσει να είναι αρωγός και να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες, συνεργαζόμενη με όλους τους Φορείς της περιοχής, για την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και της αλληλεγγύης.