Διαβούλευση για το «Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο Δημοτικής Ενότητας Θεστιέων, Δήμου Αγρινίου

Κύριοι

Σας κάνουμε γνωστό ότι ο Δήμος Αγρινίου θέτει σε  δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση το Β1 στάδιο της μελέτης του ΓΠΣ Δ.Ε. Θεστιέων  εκπόνησης της μελέτης του «Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο Δημοτικής Ενότητας Θεστιέων, Δήμου Αγρινίου», μέχρι την Παρασκευή 30-07-2021.

Θεωρούμε ότι η παρέμβαση μας, ως τοπική κοινωνία σε επίπεδο Κοινοτήτων και συνολικότερα ενιαία ως Δημοτική Ενότητα Θεστιέων, είναι επιβεβλημένη όσο ποτέ άλλοτε, σ’ ένα τόσο σοβαρό στρατηγικό σχεδιασμό για την περιοχή μας, που ίσως να μην υπάρξει δεύτερη ευκαιρία.

Επίσης και οι φορείς και κάθε κάτοικος θα πρέπει να διατυπωθούν απόψεις αρκεί πρώτα να προηγηθεί οργανωμένος διάλογος με πρωτοβουλία των κοινοτήτων.

Θα πρέπει παράλληλα να παραταθεί από το Δήμο Αγρινίου το περιορισμένο χρονικό διάστημα της διαβούλευσης, αφού είναι γνωστές οι απαγορεύσεις για τις δια ζώσης συναντήσεις και η μη ύπαρξη δυνατότητας από τις κοινότητες αναμεταδώσεις, όποιων συζητήσεων από το διαδίκτυο.

Σε διαφορετική περίπτωση εμείς ως τοπική συλλογικότητα θα μελετήσουμε την πρόταση του Δήμου Αγρινίου και θα κάνουμε τις δικές μας προτάσεις ‘η πιθανές ενστάσεις, όπου και θα τις γνωστοποιήσουμε δημόσια.

 

ΣΥΝΗΜΜΕΝΟ: Δελτίο Τύπου Δήμου Αγρινίου

πολεοδομια διαβουλευση

 

 

Καινούργιο 21-05-2021

Κώστας Διον. Κορδάτος

Καθηγητής – Ειδ. Ερευνητής

6977982673 & 6909405878

E-mail: kostaskordatos@gmail.com

Συντονιστής αυτοδιοικητικής κίνησης – ΕπιΜενουμε Καινούργιο

Please follow and like us: