Διάκριση για το Αγρίνιο και την ομάδα ρομποτικής MakerLab-Τιμήθηκαν από τον Νεκτάριο Φαρμάκη(φωτό-βίντεο)

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, τίμησε σήμερα στα γραφεία της Περιφέρειας στο Αγρίνιο,την ομάδα μαθητών του MakerLab, καθώς και τον προπονητή τους, που συμμετείχαν στην Εθνική Ομάδα Ρομποτικής και εκπροσώπησαν τη χώρα μας στην 21η Διεθνή Ολυμπιάδα Ρομποτικής της IROC, που πραγματοποιήθηκε στην Ταϊλάνδη.

Οι μαθητές από το Αγρίνιο, μελέτησαν, κατασκεύασαν και προγραμμάτισαν δεκάδες πρωτότυπα ρομπότ, με τελικό αποτέλεσμα να είναι οι μοναδικοί σε όλη την Ολυμπιάδα που αγωνίσθηκαν με ρομπότ δημιουργημένα εκ τους μηδενός, επίτευγμα για το οποίο διακρίθηκαν και θα βραβευτούν από τον IROC Hellas με τα βραβεία Upcoming Talent Award και Innovative Engineering Award.

Μια ιδιαίτερη διάκριση για το Αγρίνιο,για την Δυτική Ελλάδα και γενικότερα για την Ελλάδα.

«Στα πρόσωπά σας καθρεπτίζεται το πιο ελπιδοφόρο μέλλον του τόπου μας» τόνισε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, βραβεύοντας την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2020 τις μαθήτριες και τους μαθητές από την Αιτωλοακαρνανία που συμμετείχαν στην Εθνική Ομάδα Ρομποτικής του οργανισμού IN.TE.SO. IROC Hellas και εκπροσώπησαν τη χώρα μας στην 21η Διεθνή Ολυμπιάδα Ρομποτικής της IROC, που πραγματοποιήθηκε στην Ταϊλάνδη, στο διάστημα από 16 μέχρι 20 Δεκεμβρίου 2019.

«Είμαστε περήφανοι για όσα πετύχατε και είμαι βέβαιος πως το μέλλον σας ανήκει. Η Δυτική Ελλάδα διαθέτει ανθρώπους με μεγάλα ταλέντα και στόχος της Περιφέρειας είναι να στηρίζει και να αναδεικνύει όλο αυτό τον πλούτο του ανθρώπινου δυναμικού της, που αποτελεί και το πιο μεγάλο της κεφάλαιο» υπογράμμισε από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης.

Σημειώνεται πως οι μαθητές που βραβεύτηκαν είναι οι: Αγγελίδης Ιωάννης, Βραχωρίτη Αλεξάνδρα, Κρέτσης Γεώργιος, Τσίντζα Ευαγγελία, Τσιτσιμελής Ανώρος και Τσελέπης Απόλλων.

Επρόκειτο για την πρώτη στα χρονικά ομάδα μαθητών, που εκπροσώπησε την Ελλάδα φέροντας το εθνόσημο, στον παλαιότερο και πιο απαιτητικό διαγωνισμό ρομποτικής παγκοσμίως,

Δείτε τι δήλωσε ο Περιφερειάρχης Δ. Ελλάδας Ν. Φαρμάκης κατά την συνάντηση που είχε με την ομάδα MakerLab, καθώς και τον προπονητή της ομάδας Παναγιώτη Θεοχάρη ο οποίος μίλησε στο agrinioreport.com.