Δημοτική Αστυνομία: Στα σκαριά πάνω από 1.500 προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ, αυτά είναι τα προσόντα

«Κλείδωσαν» οι προσλήψεις ένστολου προσωπικού στη Δημοτική Αστυνομία – Ο διαγωνισμός αναμένεται να γίνει μέσω ΑΣΕΠ και θα αφορά πάνω από 1.500 νέες θέσεις εργασίας.

Οι προσλήψεις θα γίνουν σύμφωνα με τις διαδικασίες που ακολουθούν οι διαγωνισμοί του ΑΣΕΠ. Μόλις το υπουργείο Εσωτερικών διευθετήσει τον αριθμό την κατανομή των θέσεων, θα στείλει το προσχέδιο στο Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ) προκειμένου να ετοιμάσει την προκήρυξη.

Ο διαγωνισμός θα αφορά πρόσληψη περισσοτέρων από 1.500 ατόμων που θα στελεχώσουν τη Δημοτική Αστυνομία σε υπηρεσίες όλης της χώρας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η προκήρυξη για τη Δημοτική Αστυνομία θα έχει ηλικιακά αλλά και «ανατομικά» κριτήρια ενώ θα γίνονται δεκτά όλα τα πτυχία (απόφοιτοι Λυκείου, ΤΕΙ, ΑΕΙ).

Πιο συγκεκριμένα, στον διαγωνισμό θα μπορούν να συμμετέχουν υποψήφιοι άνω των 21 ετών για τους κλάδους ΠΕ και ΤΕ, ενώ για τον κλάδο ΔΕ οι υποψήφιοι δεν θα πρέπει να έχουν ξεπεράσει το 26 έτος.

Παράλληλα, οι υποψήφιοι άνδρες θα πρέπει να έχουν ανάστημα, χωρίς υποδήματα, τουλάχιστον 1,70 μ. Για τις γυναίκες υποψήφιες το όριο του ύψους θα ορίζεται στα 1,67 μ.

Επίσης, στα απαραίτητα προσόντα θα συγκαταλέγεται η πιστοποίηση γνώσης τουλάχιστον μιας ξένης γλώσσας καθώς και η πιστοποίηση στη χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Υπενθυμίζουμε ότι αρχικά το σχέδιο του υπουργείου ήταν να προχωρήσει στην πρόσληψη 1.200 δημοτικών αστυνομικών, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί και να ξεπεράσει τις 1.500 προσλήψεις.

 

 

dikaiologitika.gr

 

 

 

 

 

Το agrinioreport.com δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου.

Please follow and like us: