Δείτε όσα ειπώθηκαν σήμερα στην συνέντευξη τύπου της ΟΑΣ Αιτ/νίας (φωτό-βίντεο)

Συνέντευξη τύπου στο ΕΚΑ παραχώρησε σήμερα η ΟΑΣ Αιτ/νίας κάτω από το βάρος των πολλών προβλημάτων που μαστίζουν τους φτωχούς και μεσαίους κτηνοτρόφους.

Κύρια θέματα της σημερινής συνέντευξης τύπου τα οξυμένα προβλήματα των κτηνοτροφών σε όλους τους τομείς καθώς και η κινητοποίηση την επομένη Τετάρτη 17 Οκτωβρίου στον κόμβο της Αμφιλοχίας.Δείτε αναλυτικά τις δηλώσεις του Σπ. Κοτοπούλη Πρ. ΟΑΣ Αιτ/νίας και του Θ. Γρίνου Πρ. Κτηνοτροφικού Συλλόγου Ξηρομέρου.

–    Καμιά μείωση της τιμής του γάλακτος και κρέατος.(τελευταίο παράδειγμα ασυδοσίας από τις γαλακτοβιομηχανίες να μην παραλαμβάνουν γάλα σε παραγωγούς που παράγουν κάτω από 10 τόνους)

–    Κατώτερες εγγυημένες τιμές που να καλύπτουν το κόστος

–    Μείωση του κόστους παραγωγής στο ρεύμα και τις ζωοτροφές, με ευθύνη του κράτους να γίνονται οι έλεγχοι, τα εμβόλια, η σήμανση.

–    Ο ΕΛΟΓΑΚ να κάνει επιτέλους ουσιαστικούς και πραγματικούς ελέγχους για τα ποιοτικά χαρακτηριστικά στο γάλα, καθώς και έλεγχο για το ισοζύγιο και τις ελληνοποιήσεις στο εισαγόμενο γάλα.

–    Αλλαγή κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να καλύπτει και να αποζημιώνει στο 100% τις απώλειες από τις ζωονόσους και τα άλλα φαινόμενα και την παραγωγή και το κεφάλαιο.

–    Άμεση πληρωμή των απλήρωτων προγραμμάτων φυτικής και βιολογικής κτηνοτροφίας