Δίκαιο troll στο εκλογικό σώμα

Φράση που ξεσήκωσε θύελλα ήταν η αναφορά του πρωθυπουργού στην <<ολιστική>> προσέγγιση της πραγματικότητας από τους πολίτες κατά την άποψή του και τους συμβούλεψε μάλιστα να μην θεωρούν ως βάση επιβίωσης τα χρήματα (!) αλλά τον ήλιο, τη θάλασσα και τους φίλους, στους οποίους μπορούν να στηριχτεί ο καθένας σε οικονομική δυσκολία.

 

Με μια πρόχειρη μετάφραση μας προτρέπει να μη μας νοιάζει η παράλογη ακρίβεια που μειώνει το εισόδημα του καθενός και να ζητάμε από το περιβάλλον μας λεφτά για να επιβιώσουμε, άσχετα από το ότι δεν θα έχει καθόλου αυτό το περιβάλλον.

Πρόκειται για εξοργιστική δήλωση. Ένας ορθολογιστής όμως και αντικειμενικά σκεπτόμενος θα εξέταζε τους λόγους που ειπώθηκε κάτι τέτοιο.

Με βάση αυτό θα έλεγε κανείς ότι το πολιτικό αυτό πρόσωπο δεν είναι κατάλληλο για τη θέση του. Οκ αλλά ποιος τον εξέλεξε? Το εκλογικό σώμα, δηλαδή ο λαός. Ήταν καινούριος στην πολιτική; Όχι

Άρα τον ήξεραν. Ποιος φταίει λοιπόν που εξελέγη; Το εκλογικό σώμα φυσικά. Οι ψηφοφόροι δηλαδή.

Είναι οι ίδιοι που κατέβαιναν με σημαίες στο Σύνταγμα εναντίον της κυβέρνησης του διεθνιστικού ΣΥΡΙΖΑ που οι ίδιοι ψήφισαν εξαιτίας της Συμφωνίας των Πρεσπών. Είναι οι ίδιοι που σε αντίθεση με άλλες χώρες δοκίμασαν το αμφιβόλου ποιότητας εμβόλιο κατά του Covid που τους πλάσαρε η κυβέρνηση επειδή το έκαναν και οι φίλοι τους. Δέχθηκαν τον παράνομο εγκλεισμό της καραντίνας χωρίς διαμαρτυρίες. Τον καιρό της ακριβείας που διανύουμε δεν έγινε ούτε μια πορεία. Στον Τσακατσουκα από το Survivor όλος ο κόσμος βγήκε έξω για να πάει. Την ίδια κινητοποίηση για την αύξηση των τιμών δεν έκανε κανένας. Ο λαός μας έγινε κατευθυνόμενη αγέλη. Άβουλη μάζα προς διαχείριση.

Στις εκλογές οι μισοί δεν ψηφίζουν καθόλου (νέα μόδα) και οι άλλοι μισοί ψηφίζουν χωρίς σκέψη. Τα αποτελέσματα γνωστά από δεκαετίες. Δημόσια διοίκηση σε λήθαργο, υγεία σε κατάρρευση, οικονομία χωρίς παραγωγή με δάνεια και χρωστούμενα, μεγάλο ποσοστό ανθρώπινου δυναμικού σε άλλες χώρες, επαρχία σε ερήμωση, εκπαιδευτικό σύστημα ακατάλληλο. Το γνωστό ανόητο slogan σε κάθε εκλογή είναι ένα :όλοι τα ίδια κάνουν. Πλήρης ανευθυνότητα. Ας ψηφίσουμε έστω τον λιγότερο ανίκανο απ όλους. Και ας δημιουργήσουμε ανθρώπους ικανούς για να ανεβάσουμε. Στο λαό ανήκει η ευθύνη.

Με την <<ολιστική>> αυτή θεωρία φαίνεται ποιος είναι αυτός που ανέχεται και παράλληλα προσβάλλεται κατά πρόσωπο. Είμαστε όλοι εμείς με την αδράνεια μας.

Έχουμε τσακωθεί με την κοινή λογική.

Καιρός αυτό να αλλάξει.

 

 

Please follow and like us: