Δήμος Αμφιλοχίας: Αναβαθμίζεται ενεργειακά το Δημοτικό Γυμναστήριο Αμφιλοχίας

Βελτίωση των συνθηκών άθλησης και μείωση του κόστους λειτουργίας στο κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο Αμφιλοχίας, μέσω της ενεργειακής αναβάθμισής του, πραγματοποιεί ο Δήμος Αμφιλοχίας προχωρώντας σε διακήρυξη για τη δημοπράτηση των εργασιών.

Το έργο, με προϋπολογισμό 669.600 ευρώ (με ΦΠΑ) περιλαμβάνει τη μόνωση της εξωτερικής τοιχοποιίας και της οροφής του κυρίως κτηρίου, των αποδυτηρίων καθώς και του λεβητοστασίου, την αντικατάσταση των παλαιών κουφωμάτων με καινούργια, την κατάργηση του παλιού συστήματος θέρμανσης με λέβητα και αντικατάστασή του με αντλία θερμότητας και την εγκατάσταση ηλιακών συλλεκτών για την κάλυψη των αναγκών για ζεστό νερό από τους αθλούμενους.

 

Παράλληλα, προβλέπεται η εγκατάσταση νέου συστήματος φωτισμού με λαμπτήρες LED υψηλής ενεργειακής απόδοσης σε όλους του χώρους του γηπέδου.

 

Το πρόγραμμα της ενεργειακής αναβάθμισης του Δημοτικού Γυμναστηρίου χρηματοδοτείται εξολοκλήρου από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020. Η ολοκλήρωση των προγραμματιζόμενων εργασιών θα επιφέρει αφενός εξοικονόμηση χρημάτων και βελτίωση των συνθηκών άθλησης για τους δημότες που κάνουν χρήση των εγκαταστάσεων, αλλά και τη δυνατότητα χρήσης τους για τη φιλοξενία μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων.