Δήλωση Δημάρχου Ι.Π. Μεσολογγίου, Κώστα Λύρου, για εκλογή και χειροτονία νέου Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας

Ο Αρχιμανδρίτης Δαμασκηνός Κιαμέτης, Πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης Δημητριάδος, είναι ο νέος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας, μετά την εκλογική διαδικασία που έλαβε χώρα νωρίτερα, από την Ιεραρχία της Ελλάδος. Επ’ αφορμή της εκλογής του, ο Δήμαρχος Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου, Κώστας Λύρος προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Χαρμόσυνα ηχούν οι καμπάνες των Εκκλησιών της Ιεράς μας Μητροπόλεως, της μεγάλης και ιστορικής Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας για να αναγγείλουν στο ποίμνιο της τοπικής μας Εκκλησίας, την εκλογή του νέου πνευματικού Πατέρα και Ποιμενάρχου μας.

Εκ βάθους καρδίας συγχαίρω τον εκλεκτό της Θείας Πρόνοιας και της Ιεραρχίας της Εκκλησίας Αρχιμανδρίτη, Δαμασκηνό Κιαμέτη, για την ανάδειξή του στο αξίωμα του Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας με τις πιο θερμές και ειλικρινείς ευχές μου για τη πνευματική διακονία του ποιμνίου στα αγία αυτά χώματα που ανέδειξαν αγίους και άξιους ποιμενάρχες, όπως ο μακαριστός προκάτοχός του, κυρός Κοσμάς.

Στέκομαι στο πλευρό του νέου μας ποιμενάρχη, μαζί με όλο το χριστεπώνυμο πλήθος του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου και περιμένουμε με χαρά να τον υποδεχθούμε εγκάρδια στην Ιερή μας Πόλη, στον τόπο σύμβολο που μετουσιώνει με τον πιο δυνατό τρόπο τα μηνύματα της εκκλησίας και της πίστης μας ,ευχόμενοι ο μεγαλοδύναμος με την θεία χάρη του να τον ευλογεί.

Άξιος!»