Γ. Παπαναστασίου στο agrinioreport.com: “Έχουμε την εμπειρία, είμαστε αποτελεσματικοί και έχουμε σχέδιο για το Αγρίνιο”

O Δήμαρχος Αγρινίου και νυν υποψήφιος Δήμαρχος Γ. Παπαναστασίου επικεφαλής του  Συνδυασμού «Αγρίνιο – Νέα αρχή – Τόπος να ζεις», μιλά στο agrinioreport.com λίγο πριν τις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου.

Ερώτηση 1: Διεκδικείται την τρίτη θητεία. Αυτό είναι πλεονέκτημα ή μειoνέκτημα έναντι των αντιπάλων;

Απάντηση: Μόνο ως μεγάλο πλεονέκτημα μπορώ να το δω. Μετά από δύο θητείες έχουμε την εμπειρία, είμαστε αποτελεσματικοί και έχουμε σχέδιο για το Αγρίνιο.  Η Τοπική Αυτοδιοίκηση, ξέρετε, είναι σοβαρή υπόθεση. Δεν μπορεί να είναι πυροτέχνημα και πεδίο μικροπολιτικής για όσους εκδηλώνουν όψιμο ενδιαφέρον.

Εμείς,  απέναντι σε αοριστολογίες θέτουμε την ακρίβεια του σχεδιασμού και απέναντι  σε ευχολόγια παρουσιάζουμε τελειωμένα έργα. Προσωπικά, είμαι έτοιμος να τιμήσω ξανά την εμπιστοσύνη των Αγρινιωτών. Εργάστηκα σκληρά για να δω να  μπαίνουν τα θεμέλια ενός νέου σχεδίου για την πόλη. Συνεχίζουμε με δύναμη μας την ανανεωμένη, ισχυρή, αδιαμφισβήτητη εντολή των Αγρινιωτών.

 

Ερώτηση 2: Πόσο ικανοποιημένος είσαστε από τη σύνθεση του συνδυασμού σας; Και τι απαντάτε σε όσους επικαλούνται «μετανάστευση» υποψηφίων που σήμερα στελεχώνουν αντίπαλα ψηφοδέλτια;

Απάντηση: Ξεκάθαρα δηλώνω ότι αισθάνομαι δικαιωμένος από την επιλογή των υποψηφίων μας. Συνολικά 460  Αγρινιώτες ενώνουν δυνάμεις, με διάθεση να προσφέρουν στο Αγρίνιο. Πρόκειται για την πολυπληθέστερη ομάδα που βγήκε μέσα από την κοινωνία και εκπροσωπεί κάθε πολίτη του Δήμου, όσο μακριά κι αν βρίσκεται από το κέντρο  της πόλης. Ο δικός μας συνδυασμός εκπροσωπεί  όλες τις Κοινότητες και όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Αγρινίου. Οι εκλογές είναι μια μεγάλη γιορτή της Δημοκρατίας και όλοι κρίνονται για τις επιλογές τους. Όμως, όπως έχω ξαναπεί και δεν θα κουραστώ να λέω, το Αγρίνιο μας χρειάζεται όλους.

 

Ερώτηση 3: Ποιο είναι το διακύβευμα αυτών των εκλογών; Και τί θα κάνετε με την εκλογή σας ξανά, που δεν το κάνατε μέχρι σήμερα;

Απάντηση: Στις 8 Οκτωβρίου συνεχίζουμε την πορεία προκοπής και προόδου. Αυτό είναι το προσωπικό μου στοίχημα. Νοικοκυρέψαμε το  Δήμο, κάνουμε έργα για τις επόμενες γενιές, δίνουμε λύσεις με εμβληματικές παρεμβάσεις, στηρίζουμε  τους ευάλωτους συνανθρώπους μας και βελτιώνουμε την ποιότητα ζωής στο Αγρίνιο για όλους, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς. Αυτό το έργο έχει πορεία μόνο προς τα εμπρός. Και αυτό είναι το διακύβευμά μας, η συνέχιση και η ολοκλήρωση του έργου μας.

 

Ερώτηση 4: Πως θα περιγράφατε αυτήν την προεκλογική περίοδο μέχρι εδώ και ποια τα συμπεράσματα από τη δική σας εμπειρία των τόσων χρόνων;

Εγώ προσωπικά, όπως και οι υποψήφιοι του Συνδυασμού μας, αντιμετωπίζουμε θετικά την προεκλογική περίοδο. Μιλάμε για το έργο μας, για το  στόχο μας,  με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση. Απευθυνόμαστε στους πολίτες με σεβασμό και κυρίως τους ακούμε. Καταθέσαμε ένα ειλικρινές και ρεαλιστικό πρόγραμμα και ζητάμε να κριθούμε γι αυτό. Εν κατακλείδι, θέλω να πω ότι εμείς αντιμετωπίζουμε με απόλυτη σοβαρότητα την εκλογική διαδικασία.

 

Ερώτηση 5: Που μπαίνει ο πήχης για το βράδυ των εκλογών και που για το Αγρίνιο της επόμενης μέρας;

Θα σας πω πόσο ψηλά βάζουμε τον πήχη για το Αγρίνιο. Ο τόπος μας έχει πλέον  προοπτική και μέλλον. Διεκδικεί με αξιώσεις και  ανταποκρίνεται στον ιστορικό του ρόλο. Βάλαμε ισχυρές βάσεις για να γίνει το Αγρίνιο ξανά ανθρώπινη πόλη. Αναβαθμίσαμε μεγάλες περιοχές, την καθαριότητα και τον φωτισμό, τα σχολεία και τις παιδικές χαρές.  Και τα καταφέραμε. Σήμερα το Αγρίνιο είναι διαφορετικό, καλύτερο, πιο λειτουργικό απ’ ό,τι πριν.  Αυτό είναι  το σχέδιο μας  και γι αυτό ζητώ από τους Αγρινιώτες να μου δώσουν τη δύναμη να συνεχίσω.

 

agrinioreport.com: κ.Παπαναστασίου σας ευχαριστώ γι αυτή μας την συζήτηση και σας εύχομαι καλή επιτυχία.

Απάντηση: Σας ευχαριστώ και εγώ με την σειρά μου.