Γυμνάσιο Αγ.Κων/νου: «Με την Ελλάδα ξυπνάω και κοιμάμαι»(φωτό-βίντεο)

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Μουσικής, το βράδυ της Παρασκευής, στο προαύλιο χώρο του Γυμνασίου Αγίου Κωνσταντίνου η Χορωδία «Πολύχρωμες Νότες» του Γυμνασίου Αγίου Κωνσταντίνου, σε συνεργασία με την ορχήστρα της  Φιλαρμονικής  του Δήμου Αγρινίου, παρουσίασαν  μια γιορτή αφιερωμένη στα παιδιά, που φέτος φεύγουν από το Γυμνάσιο και προχωρούν την εκπαίδευσής τους στο Λύκειο.

11650895_10205400977558559_254907418_nΣτην εκδήλωση παρευρέθησαν και οι : Αιδεσιμότατος κ. Δημήτριος Αντωνίου,  ο διευθυντής  δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Νομού Αιτ/νίας κ. Παπαθανασίου, ο  υπεύθυνος προσχολικών προγραμμάτων κ. Ρένος Χριστοδουλίδης, ο εκπρόσωπος  του Δήμου Αγρινίου και Δημοτικός Σύμβουλος κ. Θεόδωρος  Σειτανίδης .

Ο Διευθυντής  του σχολείου μιλώντας για την εκδήλωση τόνισε: « Η βραδιά είναι αφιερωμένη στα παιδιά που αποφοίτησαν με την ευχή στο καινούργιο επίπεδο εκπαίδευσης να έχουν πρόοδο και επιτυχία στους στόχους τους . Να μην το βάζουν κάτω στις δυσκολίες,να αγωνίζονται για το στόχο τους , θα τα καταφέρουν σε ένα μεγάλο ποσοστό. Και να μην ακούνε εκείνες τις φωνές που λένε ότι και να τελειώσεις το λύκειο και να τελειώσεις το πανεπιστήμιο και να  πάρεις πτυχία , μάλλον άνεργος θα είσαι. Αποκτάμε τα εφόδια για τη ζωή και μετά θα δούμε αν θα είμαστε σε καθεστώς ανεργίας». Τέλος ευχαρίστησε όλους για την παρουσία τους στη βραδιά.
11124175_10205400977798565_681646273_nΣτη συνέχεια ο μαέστρος της Φιλαρμονικής Ορχήστρας κος Βασίλης Κονήδας  συνεχάρη το διευθυντή και τα παιδιά του Γυμνασίου Αγίου Κων/νου και ιδιαιτέρως την κα. Βίκυ Αγγελοπούλου την καθηγήτρια των παιδιών καθώς για πρώτη φορά η γιορτή της μουσικής πάει εκεί που πρέπει, δηλαδή σε ένα σχολείο γενικής παιδείας.Συνέχισε  λέγοντας : «Ένας θεσμός που καθιερώθηκε εδώ και 30 χρόνια, πρώτη πολιτιστική πρωτεύουσα τότε ήταν η Αθήνα χάριν στη Μελίνα Μερκούρη. Φιλοσοφία της είναι να πάει η μουσική στο κόσμο και όχι ο κόσμος στη μουσική. Το Αγρίνιο συμμετέχει για 8η συνεχή χρονιά ενώ για 5η χρονιά είμαστε ενταγμένοι στο Διεθνές δίκτυο εορτασμού της μουσικής με αρκετές διακρίσεις. Άλλη μια διάκριση αποτελεί το γεγονός ότι είμαστε η μοναδική πόλη στην Ευρώπη που της επετράπη να δώσει όνομα στη γιορτή της μουσικής για φέτος στο Αγρίνιο:  «Με την Ελλάδα ξυπνάω και κοιμάμαι».  Κλείνοντας  ο κ.Κονήδας ενημέρωσε για το  πρόγραμμα των εκδηλώσεων που θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 21 Ιουνίου στην κεντρική Πλατεία.

11651026_10205400979198600_608455719_nΟ κ.Θ. Σεϊτανίδης με τη σειρά του μετέφερε τις ευχές της Δημοτικής αρχής και αναφέρθηκε και αυτός στην μεγάλη σημασία που έχει και στον επίσης μεγάλο ρόλο που παίζει η μουσική στην εξέλιξη του ανθρώπου. «Είναι πολύ ευχάριστο που μια τέτοια εκδήλωση γίνεται σε ένα σχολείο, που συμμετέχουν μαθητές και η νέα γενιά δέχεται τέτοια ευγενικά ερεθίσματα».
Τέλος ο πρόεδρος μίλησε για την μεγάλη προσφορά του μαέστρου λέγοντας χαρακτηριστικά: « Χρυσή ιστορία για την πόλη του Αγρινίου  με τη συμβολή του μαέστρου της φιλαρμονικής  κ. Βασίλη Κονίδα . Τέτοιες συμπράξεις , σε τέτοιες εποχές εξουθενωτικής παραίτησης που κατακλύζει τις ψυχές όλων μας είναι κάτι το εξαιρετικό και το ξεχωριστό». Συνεχάρη όλους για την βραδιά και κυρίως τα παιδιά και ιδίως εκείνα που φεύγουν από το Γυμνάσιο και συνεχίζουν την πορεία τους στο Λύκειο ολοκληρώνοντας έτσι την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Φωτό -ρεπορτάζ:Έρση Βλάχου

Σπουδάστρια Δ. ΙΕΚ Αγρινίου

Please follow and like us:

Τα σχόλια είναι κλειστά.