Για δεύτερη φορά στην Ιεράπετρα η «ΘΕΑΤΡόPolice» με το έργο η «Γραμμή»

Τους βρήκαμε, τους ρωτήσαμε και μας απάντησαν ετοιμάζοντας βαλίτσες.

Μα για που αλλού. . .για την Ιεράπετρα Κρήτης και για το το 8ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Ιεράπετρας όπου διαγωνίζονται με το έργο η «Γραμμή» την ερχόμενη Πέμπτη 25 Οκτωβρίου.

«Όχι δεν κάναμε φέτος διακοπές» μας είπαν «και δεν μας νοιάζει. . .γιατί η χαρά, η προσμονή και η ευθύνη, γι΄ αυτό που έρχεται είναι μεγάλη!

Η φετινή περίοδος ήταν γεμάτη προσπάθεια, δημιουργία και αγάπη για το θέατρο και τελειώνει με τον καλύτερο τρόπο, ο οποίος δεν θα μπορούσε να είναι άλλος, από την συμμετοχή της ομάδας μας για δεύτερη φορά στο ¨Φεστιβάλ των Φεστιβάλ¨ , το 8ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Ιεράπετρας.

Η «Γραμμή» μας κατάφερε και ξεχώρισε ανάμεσα σε πάνω από 30 θεατρικά έργα, ελληνόφωνων ερασιτεχνικών ομάδων από όλη την Ευρώπη και επιλέχθηκε στην τελική επτάδα του φεστιβάλ.

Ραντεβού λοιπόν στην Νοτιότερη πόλη της Ευρώπης στις 25/10/2018. Ανυπομονούμε να βρεθούμε ξανά κοντά στους πιο ζεστούς και φιλόξενους ανθρώπους!!!»

Η Γραμμή» του Ισραήλ Χόροβιτς.
Διαφορετικοί άνθρωποι που παλεύουν για τη πρωτιά σε ένα έργο που θυμίζει την σημερινή κοινωνία.
Πέντε καθημερινοί άνθρωποι, οι οποίοι περιμένουν στην ουρά, τι περιμένουν; Ποιοι είναι ; Θα προσπαθήσει κάποιος να περάσει πρώτος; Κι αν ναι, μέχρι που μπορεί να φτάσει κάποιος μέχρι να μπει πρώτος;
Θα μπορέσει για το διακαή πόθο της πρωτιάς να φτάσει μέχρι και την «ανθρωποφαγία» ;
Πόσο κοντά με την πραγματική ζωή είναι όλο αυτό; Αυτά τα ερωτήματα θέτει η κλασσική μαύρη κωμωδία « Η ΓΡΑΜΜΗ» του Αμερικανού συγγραφέα, η οποία παραμένει επίκαιρη μέχρι και σήμερα.
Ποια είναι τελικά η Γραμμή για τον καθένα μας και γιατί πρέπει να είμαστε πάντα πρώτοι ;
Γιατί η ζωή πρέπει να είναι ένα διαρκής ανταγωνισμός;
Το θέμα δεν είναι να είσαι πρώτος αλλά τι χρησιμοποιείς για να πάρεις τη πρωτιά. Πόσο μπορεί να μας εκπλήξει ο διπλανός μας και ποιος είναι ο πόνος που μπορεί να μας προκαλέσει αυτή η έκπληξη.
Ο συγγραφέας μέσα στο έργο λέει : « Όχι εκπλήξεις όχι πόνο, όχι πόνο, όχι κακό». Θα μπορούσαμε άνετα να το παρομοιάσουμε σαν μία παρτίδα σκάκι που πρέπει όλοι να γίνουν πιόνια κάποιου για να φτάσουν στο τερματισμό, με αρχηγό το άτομο που κινεί τα πιόνια αυτά, του παιχνιδιού. Ένα παιχνίδι, λοιπόν!
Πόσοι από εμάς, αλήθεια, έχουμε υπάρξει πιόνια μας κατάστασης;
Όλα αυτά θα παρουσιαστούν σε αυτή τη παράσταση και περιμένουν όλους όσους βρεθούν στη Ιεράπετρα να παρακολουθήσουν το έργο για να διαπιστώσουν μαζί με τους ηθοποιούς τι μπορούμε να κάνουμε όλοι μας. . .  για τη πρωτιά!
Να ευχηθούμε καλή επιτυχία σε όλους τους συμμετέχοντες αλλά λίγη παραπάνω στη θεατρική ομάδα της πόλης μας «ΘΕΑΤΡόPolice» και με την ελπίδα να τους ξαναδούμε στην πρώτη θέση του φεστιβάλ.

 

Φλεμινγκ: Γιάννης Χριστογιάννης
Στεφεν: Θύμιος Παπαγρίβας
Μολυ: Βάνα Ρόκκα
Ντολαν: Γιώργος Πιστιόλας
Αρναλ: Νίκος Τσαρούχης
Τζο: Γιώργος Τσιτσέλης

Σκηνοθεσία -Διασκευή: Γιούλη Μαρούση

Μακιγιάζ: Μαρία Ταρκαζίκη

 

Διασκεδάστε το πάνω απ όλα και καλή επιτυχία ολόψυχα!!!!!!