Γιατί <<μυστικές συνομιλίες>>;

 Φήμες ότι λαμβάνουν χώρα μυστικές συνομιλίες σε ξενοδοχείο της Αθήνας μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων χωρίς την παρουσία διπλωματών από Ελληνικής πλευράς κυκλοφορούν τα τελευταία 24ωρα.

Τι συζητούν με τόση μυστικότητα κανείς δεν γνωρίζει. Διπλωμάτες έμπειροι πάντως εκφράζουν φόβους για επικίνδυνες υποχωρήσεις στα Εθνικά Θέματα σχετικά με την Τουρκία, κρυφά από τον Ελληνικό Λαό. Λαμβάνοντας ως δεδομένο κάτι τέτοιο, κάθε άνθρωπος λογικός προβληματίζεται.

Γιατί άραγε; Κατ αρχήν η απόρρητη αυτή συνάντηση (δεν δημοσιεύτηκε πουθενά) θέλει να αποφύγει αντιδράσεις; για ποιο θέμα; και από ποιον; με ελάχιστες εξαιρέσεις το κυβερνόν κόμμα και η ηγεσία του δεν έχουν πείσει πολύ κόσμο για τη φιλοπατρία τους. Η μη πρόσκληση διπλωμάτη που αποσκοπεί; Αμείλικτα ερωτήματα.

Φαίνεται πως επιβεβαιώνεται η σκέψη του γράφοντος ότι η ηγεσία της ΝΔ, που αποτελεί και την κυβέρνηση, δεν έχει πραγματικά πατριωτικό προσανατολισμό όπως θέλει να δείξει προς τα έξω. Όλες οι ενέργειες σε εξοπλιστικά, συμμαχίες, διαβήματα κ.α. έγιναν υπό την πίεση της μη ανάληψης πολιτικής ευθύνης σε περίπτωση θερμού επεισοδίου ή πολέμου. Είναι γνωστή άλλωστε η τάση του σεβασμού της Προδοσίας των Πρεσπών από τον Πρωθυπουργό μας. Κανείς πραγματικά πατριώτης πολιτικός δεν θα το έκανε. Επίσης η επιλογή συμβούλων από κέντρα σκέψης <<υπέρ του κατευνασμού>> είναι ένα ακόμα δείγμα μη ειλικρινούς πατριωτικής διάθεσης.

Το ζήτημα με τις μυστικές επαφές όμως δεν είναι απλό. Η Κυβέρνηση ορκίστηκε να φυλάσσει τη χώρα και όχι να ικανοποιεί παράλογες απαιτήσεις αλλοφύλων. Έχει στα χέρια της την προστασία τόσων χιλιάδων ψυχών στα νησιά μας. Αλλά ψιλά γράμματα. Η γνωστή άμυαλη ελληνική στάση θεωρεί ότι οι Τούρκοι θα σταματήσουν την πίεση όταν πάρουν αυτά που θέλουν. Όταν γίνει αυτό θα ζητήσουν παραπάνω . Σε λίγο δεν θα υπάρχει και χώρα. Και όλα αυτά επειδή κάποιοι, με την γνωστή ηλίθια ανοχή του Έλληνα πολίτη, θα θυσιάσουν έδαφος και κατοίκους σε Ελληνική περιοχή, ώστε να αποφύγουν πόλεμο. Ή επειδή θεωρούν τον εαυτό τους περισσότερο Δυτικό ή Ευρωπαίο παρά Έλληνα.

Ας καταλάβουμε σαν Έθνος (ή λαός, αν προτιμάει κάποιος) ότι τόσο  τα εσωτερικά όσο και τα εξωτερικά μας προβλήματα θα λύνονταν αν αλλάζαμε σαν Έλληνες τη στάση μας. Έχουμε τσακωθεί με την κοινή λογική. Η νοοτροπία της ψευτο- ανωτερότητας μας κατέστρεψε. Οι Τούρκοι ίδρυσαν κράτος πάνω στα βλακώδη λάθη της Ελλάδας και πήραν <<το πάνω χέρι>> σε Κύπρο και Ίμια για τον ίδιο λόγο. Επιβιώνουν χάρη στην Ελληνική ανοησία και αντί να πουν <<ευχαριστώ>>μας κάνουν και μάθημα Ιστορίας. Ποιοι; Αυτοί που άλλαξαν πρωτεύουσα το 1921-22. Και φταίει η χώρα μας που δεν τους το υπενθυμίζει. Ζητούνται άνθρωποι με κοινή λογική στη χώρα μας.

Ο γράφων θα επαναλάβει :είναι δικαίωμα του καθενός να αισθάνεται όπως θέλει. Το παράδοξο και διεστραμμένο είναι να επιθυμεί κάποιος αξίωμα σε χώρα που δεν τον εκφράζει ιδεολογικά. Ο λαός πρέπει να προσγειωθεί στην πραγματικότητα πριν έρθουν μοιραία γεγονότα. Όσοι δεν αισθάνονται <<Έλληνες>> περισσότερο από <<Ευρωπαίους >> ας μετακομίσουν στις χώρες που θεωρούν ότι ανήκουν. Στη χώρα μας η παρουσία τους αποτελεί κίνδυνο.

Είναι μια ιδέα που μπορεί να συμφέρει. Και τη χώρα και τους ίδιους.

 

Please follow and like us: