Γερμανία: Προετοιμασίες για την επόμενη θανατηφόρα μετάλλαξη

 Για τα ακόμη… χειρότερα από το μέτωπο της πανδημίας έχουν αρχίσει να προετοιμάζονται στη Γερμανία. Σύμφωνα με τον νέο υπουργό Υγείας, Καρλ Λάουτερμπαχ, το Βερολίνο προετοιμάζεται για το ενδεχόμενο εμφάνισης ενός νέου στελέχους του κορονοϊού, το οποίο θα έχει την υψηλή μεταδοτικότητα της Όμικρον, αλλά θα είναι πολύ πιο θανατηφόρο!

Αυτό ισχυρίστηκε σε συνέντευξη του, στην κυριακάτικη Welt am Sonntag, προετοιμάζοντας το κοινό να μην εφησυχάζει και εξηγώντας πως η Γερμανία χρειάζεται να δημιουργήσει μια μόνιμη υποδομή που θα διασφαλίζει τον γρήγορο εμβολιασμό του πληθυσμού, καλύπτοντας έτσι και επόμενες δόσεις.

 Στο μεταξύ, άλλωστε, η επέλαση της ίδιας της Όμικρον συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό και με το μέσο όρο εβδομάδας να έχει ανέβει στα 336 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους, που είναι το υψηλότερο νούμερο από τις 16 Δεκεμβρίου.

H εκτίναξη των κρουσμάτων υποχρέωσε τις αρχές στη δρομολόγηση και νέων μέτρων που θα έχουν ισχύ από τις 15 Ιανουαρίου. Σύμφωνα με αυτά, σε εστιατόρια, καφέ και μπαρ θα έχουν πλέον πρόσβαση μόνο εμβολιασμένοι και ιαθέντες, αλλά και αυτοί θα χρειάζεται να έχουν rapid test 24ωρου. Εξαίρεση θα αποτελούν μόνο όσοι έχουν κάνει και την τρίτη δόση. Οι τελευταίοι υπολογίζονται, πάντως, περίπου στο 40% του ενήλικου πληθυσμού.

Η απόφαση της κυβέρνησης έχει ήδη προκαλέσει αντιδράσεις με τις ενώσεις και τους συνδέσμους των επαγγελματιών του κλάδου να κάνουν λόγο για οικονομική καταστροφή. Μάλιστα, έκθεση έδειξε πως οι πωλήσεις του κλάδου το Δεκέμβριο είχαν ήδη διαμορφωθεί κατά 50% χαμηλότερα σε σχέση με τα επίπεδα του 2019.

 

 

vimaorthodoxias.gr

 

 

 

 

Το agrinioreport.com δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου.

 

Please follow and like us: