Γερμανία: Κίνδυνοι έλλειψης προσφοράς χοιρινού κρέατος

Ο αριθμός των χοιροτροφείων στη Γερμανία μειώθηκε κατά 41% τα τελευταία δέκα χρόνια σύμφωνα με στοιχεία της Γερμανικής Στατιστικής Υπηρεσίας (Destatis).

Προειδοποίηση ότι εντός των επόμενων 4-5 μηνών η γερμανική αγορά θα έρθει αντιμέτωπη με ελλείψεις στο χοιρινό κρέας, απηύθυνε η Γερμανική Ένωση Βιομηχανία Κρέατος (VDF).

Ο αριθμός των χοιροτροφείων στη χώρα μειώθηκε κατά 41% τα τελευταία δέκα χρόνια σύμφωνα με στοιχεία της Γερμανικής Στατιστικής Υπηρεσίας (Destatis).

Φέτος στη χώρα βρίσκονται 18.000 φάρμες έναντι των 32.000 που ήταν το 2012.

Ο γερμανικός χοιροτροφικός τομέας κατηγορεί τα σφαγεία για τις χαμηλές τιμές που πληρώνονται, τους εμπόρους για τα υψηλά περιθώρια κέρδους και ότι δεν δίνουν προτεραιότητα στο γερμανικό κρέας καθώς και την κυβέρνηση για την έλλειψη υποστήριξης του κλάδου.

 

Agrocapital/grland.info

 

 

 

 

 

 

Το agrinioreport.com δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου.