ΓΕΕΘΑ: Συνάντηση του Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου με τον Αμερικανό Στρατηγό ε.α. Ντέιβιντ Πετρέους

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος συναντήθηκε, χθες, Τετάρτη 26 Απριλίου, στο γραφείο του με τον Αμερικανό στρατηγό ε.α. Ντέιβιντ Πετρέους, πρόεδρο του KKR Global Institute.

Ο στρατηγός ε.α. Ντέιβιντ Πετρέους υπηρέτησε πάνω από 37 χρόνια στις Ένοπλες Δυνάμεις των ΗΠΑ, κατέχοντας θέσεις υψηλής ευθύνης στον ΟΗΕ, στο ΝΑΤΟ, στο U.S. Central Command, στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν και στην CIA.

Όπως ανακοινώθηκε, στη συνάντηση, συζήτησαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, με ιδιαίτερη έμφαση στις περιφερειακές προκλήσεις ασφαλείας, καθώς και στις δυσμενείς συνέπειες του αναθεωρητισμού και τις επιπτώσεις του σε ότι αφορά στην συνεχιζόμενη Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Επίσης, αντάλλαξαν απόψεις για την επικρατούσα ασταθή κατάσταση στην Συρία, στην Λιβύη, στον Λίβανο και προσφάτως στο Σουδάν.

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ αναφέρθηκε στις προκλήσεις που αντιμετώπισε με αποτελεσματικότητα η Ελλάδα κατά τα προηγούμενα έτη και συνεχίζει να αντιμετωπίζει με επιτυχία, και τόνισε τον καθοριστικό ρόλο που διαδραματίζει η χώρα μας ως πυλώνας σταθερότητας και ασφάλειας στην Νοτιοανατολική Πτέρυγα του ΝΑΤΟ και στην ευρύτερη περιοχή, τόσο σε Συμμαχικό όσο και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.

Επισήμανε τις διμερείς, τριμερείς και πολυμερείς συνεργασίες που έχει αναπτύξει σε στρατιωτικό επίπεδο με όλες τις χώρες των Βαλκανίων, με τις περισσότερες αραβικές χώρες καθώς και με το Ισραήλ, που αποσκοπούν στην δημιουργία ενός πλέγματος σχέσεων που προάγει την ειρήνη και σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή.

Επίσης ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ αναφέρθηκε στην χρήση των υποδομών της Σούδας, της Αλεξανδρούπολης και του Βόλου για την υποστήριξη των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ και της Συμμαχίας, και στην πολυεπίπεδη Στρατιωτική Συνεργασία Ελλάδος και ΗΠΑ η οποία, πέραν της επικαιροποίησης της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας περιλαμβάνει δραστηριότητες επιχειρησιακής συνεργασίας και συνεκπαίδευσης συνεχώς ενισχυόμενες τόσο αριθμητικά όσο και ποιοτικά.

Αρχηγός ΓΕΕΘΑ - Πετρέους

Αρχηγός ΓΕΕΘΑ - Πετρέους

 

onalert.gr

 

 

 

 

 

 

Το agrinioreport.com δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου.

Please follow and like us: