Βόμβα από Ολυμπιακό: Δεν είμαστε διατεθειμένοι να συνεχίσουμε στο πρωτάθλημα

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός έστειλε επιστολή στον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, εκφράζοντας τα όσα συμβαίνουν τα τελευταία τρία χρόνια στο ελληνικό ποδόσφαιρο. 

 

Οι «ερυθρόλευκοι» αναφέρονται στην εικόνα του αθλήματος όπως και στη «σύψη και την απαξίωση στην οποία έχει οδηγηθεί το πρωτάθλημα». Αναφερόμενοι στις μεγάλες ευθύνες που έχει η ΕΠΟ για την κατάσταση αυτή, τονίζουν πως υπάρχει διαφθορά στο ποδόσφαιρο και ειδικότερα στον χώρο της διαιτησίας.

Οι «ερυθρόλευκοι» αναφέρονται σε παραβάσεις κανόνων του παιχνιδιού οι οποίες συντηρούν με κάθε τρόπο μια λογική διαχωρισμού των ομάδων, «σε παιδιά και αποπαίδια».

Στην επιστολή ο Ολυμπιακός αναφέρεται στην «απαξίωσή που έχει οδηγηθεί το πρωτάθλημα» επισημαίνοντας τις ευθύνες της ΕΠΟ κάνοντας αναφορά για «διαφθορά που κυριαρχεί στον χώρο της διαιτησίας».

Καταγράφει την οικονομική κατάσταση της ΕΠΟ, και την «πανθομολογούμενη αδυναμία της να καλύψει ακόμη και βασικές της ανάγκες, τις εντολές περικοπών που έχουν δοθεί και την επιμονή της Ομοσπονδίας να αρνείται να ενημερώσει αναλυτικά τα μέλη της για τις πραγματικές διαστάσεις του προβλήματος».

Διαβάστε όλες τις Ειδήσεις απο το Dikaiologitika News

Αναφέρεται σε «εγκαθίδρυση στη διαιτησία ενός συστήματος, που καταφανώς επιχειρεί να χειραγωγήσει αγώνες και αποτελέσματα, υπερασπίζεται με νύχια και με δόντια συγκεκριμένα επιχειρηματικά – ποδοσφαιρικά συμφέροντα, κινείται με δύο μέτρα και δυο σταθμά απέναντι σε σοβαρότατες περιπτώσεις παράβασης των Κανόνων του Παιχνιδιού και συντηρεί με κάθε τρόπο μια λογική διαχωρισμού των ομάδων που παίρνουν μέρος στο πρωτάθλημα «σε παιδιά και αποπαίδια».

Τονίζει ότι «στη διαμόρφωση αυτής της απωθητικής δημόσιας εικόνας συμβάλλει η ταχύτατη απαξίωση του Video Assistant Referee (V.A.R.) και κάνει λόγο για «μετατροπή του από μια διεθνώς αποδεκτή τεχνολογική κατάκτηση για να αποφεύγονται κρίσιμα λάθη διαιτητών σε ένα ακόμη εργαλείο για τη χειραγώγηση των αγώνων και των αποτελεσμάτων».

Γίνεται επίσης αναφορά σε «βιομηχανία πειθαρχικών διώξεων εναντίον αξιωματούχων της Π.Α.Ε. Ολυμπιακός για δήθεν δυσμενείς δηλώσεις, που έχει στηθεί στην Ε.Π.Ο., ενώ την ίδια ώρα ακραίες περιπτώσεις δυσμενών δηλώσεων, ανακοινώσεων, δημοσιεύσεων στα social media αξιωματούχων άλλων ομάδων ούτε καν συγκινούν τις υπηρεσίες της Ε.Π.Ο. και τους Υπεύθυνους Δίωξης Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων, με αποτέλεσμα οι αξιωματούχοι αυτοί να καθυβρίζουν τους πάντες, ακόμη και τον υφυπουργό Αθλητισμού, παραμένοντας στο απυρόβλητο».

 

 

dikaiologitika.gr