Βρώμα και δυσωδία στο ρέμα της Δογρής καταγγέλλουν οι κάτοικοι (φωτό)

Τέτοια καθαριότητα ποιος μπορεί να την αντέξει … ;;;

Το βρώμα και δυσωδία είναι το λιγότερο που θα μπορούσαμε να γράψουμε για το ρεπορτάζ μας στο ρέμα Δογρής που καταλήγει στην Λίμνη Τριχωνίδα.

Κληθήκαμε από τους κατοίκους και καταγράψαμε την κατάσταση που επικρατεί στο ρέμα της περιοχής τα τελευταία χρόνια σύμφωνα με τις δικές τους καταγγελίες.

«Δεν ξέρουμε τι άλλο να κάνουμε, δεν υπάρχει κανένα ενδιαφέρον, δεν καθαρίζουν ποτέ, έχει βάτα όλο το ρέμα και τα «κρύβουν» όλα εκεί τα σκουπίδια. Τα βλέπετε. Ότι ψοφάει σε σακούλα ή τσουβάλι και στο ρέμα, πάγια τακτική και εύκολη. Δεν είναι μόνο οι ντόπιοι που πετούν ότι τους περισσεύει και δεν χρειάζονται αλλά έρχονται κι από γειτονικά χωριά και ξεφορτώνονται όλα τα άχρηστα εδώ» μας είπαν κάτοικοι.

Δυσκολευτήκαμε απίστευτα για το ρεπορτάζ λόγω των έντονων οσμών από τα ψόφια πεταμένα ζώα όχι σε ένα σημείο αλλά διάσπαρτα κατά μήκος του ρέματος.

Ρωτήσαμε κάθε πότε καθαρίζεται το ρέμα και μας απάντησαν : «Δεν καθαρίζεται, μόνο τον δρόμο καθαρίζουν αν έρθει κάποιο τρακτέρ με μηχάνημα καταστροφέα. Κοιτάξτε, υπάρχουν δύο δρόμοι παράλληλοι στο ρέμα, αριστερά και δεξιά που περνάνε αυτοκίνητα και πάνε στα χωράφια τους οι άνθρωποι που έχουν τις ιδιοκτησίες τους. Αυτοί οι δρόμοι μένουν ανοιχτοί αλλά από κάτω και στις όχθες του ρέματος δεν περνάς από τη βρώμα και τα σκουπίδια. Τα είδατε. Δεν ζητάμε κάτι υπερβολικό αλλά το αυτονόητο. Θέλουμε να καθαριστεί το ρέμα και φυσικά όλοι μας να σταματήσουμε να πετάμε ότι άχρηστο έχουμε σε σημεία που και καλά δεν φαίνονται. Δεν υπάρχει κανένα ενδιαφέρον ούτε από τους αρμόδιους αλλά ούτε και από τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής. Μέχρι και για αλλαγή κάδου έχουμε επικοινωνήσει και έχουμε ζητήσει πόσες φορές, να αυτός εδώ στον δρόμο γιατί είναι σπασμένος και τα σκουπίδια βγαίνουν από κάτω αλλά ούτε αυτό δεν λύθηκε. Τελικά τι πρέπει να κάνουμε; «

Αυτά μας είπαν κάτοικοι του χωριού Δογρής του Δήμου Αγρινίου και ακολουθούν οι φωτογραφίες από το ρέμα καθώς και του κάδου που αναφέρθηκε στο κείμενο.

Καλό θα ήταν οι αρμόδιοι μιας και έχουν εντείνει τις δράσεις τους στην καθαριότητα στον Δήμο, να βάλει σε προτεραιότητα και το συγκεκριμένο σημείο του Δήμου που πραγματικά είναι μεγάλη εστία μόλυνσης. !!!

Please follow and like us: