-->

Βρεφονηπιακοί σταθμοί-self test: Υποχρεωτικά για εργαζόμενους-όχι στα παιδιά και βρέφη Πηγή: www.especial.gr

Βρεφονηπιακοί σταθμοί-self test Στα πλαίσια της ελεγχόμενης σταδιακής και ασφαλούς επαναλειτουργίας της οικονομίας, της εκπαίδευσης και της κοινωνία, όπως ανακοίνωσε εχθές Τετάρτη 12.05.2021 ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιος για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου κος Άκης Σκέρτσος θα έχουμε επαναλειτουργία στις 17 Μαΐου των Βρεφονηπιακών σταθμών.

 

Αναφορικά με αυτή την προοπτική η Υφυπουργός Εργασίας αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κα Δόμνα Μιχαηλίδου, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ:

“Προκειμένου να προστατεύσουμε τα μικρά παιδιά αυστηροποιούμε το πρωτόκολλο κάνοντας υποχρεωτικά τα αυτοδιαγνωστικά τεστ και τη μάσκα προστασίας για τους εργαζόμενους. Κάθε εβδομάδα, οι εργαζόμενοι στους βρεφονηπιακούς σταθμούς θα πρέπει να υποβάλλονται σε δύο αυτοδιαγνωστικά τεστ.

Αντιθέτως, λόγω της ευαίσθητης ηλικίας και χαρακτηριστικών παιδιών και βρεφών, δεν θα υποβάλλονται σε self test. Εφιστούμε, όμως, την προσοχή στους γονείς τους.

Είναι σημαντικό να εμβολιαστούν, εάν δεν το έχουν κάνει ήδη, και να συνεχίσουν να λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Ακολουθούμε όλους τους κανόνες υγιεινής κατά του κορονοϊού, προστατεύουμε τους οικείους μας, γινόμαστε παράδειγμα για τα παιδιά μας”.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/especial.gr

 

 

Please follow and like us: