“Βούλιαξε” η Σαργιάδα-Χορός μέχρι το πρωί στο 8ο Πανσαργιαδιώτικο Αντάμωμα (φωτορεπορτάζ-βίντεο)

Κέφι, χορός, πλούσια εδέσματα, παραδοσιακή μουσική και μεγάλη συμμετοχή κόσμου κατέκλεισαν χθες βράδυ την Σαργιάδα του Δ. Αγρινίου όπου ο Πολιτιστικός Σύλλογός της διοργάνωσε την ετήσια κεντρική του εκδήλωση, Δημοτική Βραδιά (το 8ο Πανσαργιαδιώτικο Αντάμωμα) στη πλατεία του χωριού.

Η βραδιά ξεκίνησε με τα παραδοσιακά χορευτικά του Δήμου Αγρινίου και του Πολιτιστικού Επιμορφωτικού Συλλόγου Φυτειών “Το Ακαρνανικό Φως” με χορούς από την Ρούμελη και την Μακεδονία.

Ακολούθησε το καλωσόρισμα του προέδρου του συλλόγου κου Κωνσταντίνου Βραχωρίτη προς όλους τους παρεβρισκόμενους , ευχαρίστησε όλους όσους συνετέλεσαν για να διοργανωθεί άψογα αυτή η ξεχωριστή βραδιά και έκανε μια γρήγορη και περιεκτική αναφορά στα έργα που έχει πραγματοποιήσει ήδη ο σύλλογος και σε όσα είναι σε εξέλιξη με σκοπό την καλύτερη βιωσιμότητα και την διάσωση-ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς του χωριού της Σαργιάδας.
Ακολούθησε απονομή τιμητικής πλακέτας από τον πρόεδρο του συλλόγου κο Κωνσταντίνο Βραχωρίτη στον Δήμαρχο Αγρινίου κο Γιώργο Παπαναστασίου για την σημαντική συνεισφορά του Δήμου σε κάθε ανάγκη εξέλιξης του χωριού της Σαργιάδας αλλά και σε κάθε ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς της. Με την σειρά του ο Δήμαρχος Αγρινίου στον σύντομο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στη σημασία των πολιτιστικών συλλόγων και στην δουλειά που κάνουν όλοι όσοι συμμετέχουν σε αυτούς σε κάθε χωριό. Αναφέρθηκε ως φωτεινό παράδειγμα στον πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Σαργιάδας κο Κ. Βραχωρίτη για όλα όσα έχει πετύχει και για όλα όσα διεκδικεί για το χωριό του με επιμονή και υπομονή.
Η μουσική συντροφιά στο κοινό προσφέρθηκε από τους: Κατσαμάκη Μιχάλη, Χειλά Αναστασία και Κουτρομάνο Σπύρο.
Κατά τη διάρκεια της βραδιάς προσφέρθηκαν δωρεάν ψητή προβατίνα, χωριάτικες πίτες και άλλα εδέσματα και το γλέντι κράτησε μέχρι το ξημέρωμα.

Μπράβο για άλλη μια φορά σε όλους και του χρόνου με υγεία!!!