Βοσκοτόπια: επιστροφή στην κανονικότητα

Ευρωπαϊκή δικαίωση για την Ένωση Αγρινίου και τη ΝΕΑ ΠΑΣΕΓΕΣ.

Επανέρχεται το προ του 2013 καθεστώς – Κατέπεσε η βαρβαρότητα της Τεχνικής Λύσης του μηχανογράφου. 

Με δυο διαδοχικές αποφάσεις του Δικαστηρίου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, σχετικά με τις Ενισχύσεις και τα Βοσκοτόπια, οι απόψεις που με ένταση είχαμε από την πρώτη στιγμή υποστηρίξει και με κάθε τρόπο σε όλα τα φόρα υπερασπιστεί, σχετικά με τη «συμφωνίας ανοχής ενός καθολικού ψεύδους», όπως είχαμε χαρακτηρίσει την λεγόμενη «Τεχνική Λύση» του μηχανογράφου, βρίσκουν την πλήρη δικαίωση.

Με τις αποφάσεις του Δικαστηρίου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, η χώρα μας, άρα και οι κτηνοτρόφοι μας, στην πραγματικότητα «κερδίζουν» περί τα 10 εκατομμύρια στρέμματα βοσκοτόπων!

Όσο για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, αυξάνει τα εκτάρια (1 εκτάριο = 10 στρέμματα) από 95.000 σε 165.000 εκτάρια, δηλαδή κερδίζει 70.000 εκτάρια!

Αυτό που μένει και που ζητάμε άμεσα να εφαρμοστεί, είναι να υιοθετήσει από φέτος το υπουργείο και ο ΟΠΕΚΕΠΕ τα νέα δεδομένα και να άρουν όλες τις παραδοξότητες που δημιούργησε η «Τεχνική Λύση» του μηχανογράφου, αυτή που έκρινε, για παράδειγμα, ότι στον μεγαλύτερο σε έκταση νομό της χώρας δεν περισσεύουν εκτάσεις και που υποχρέωνε τους κτηνοτρόφους να εμφανίζουν ότι τη νύχτα σταβλίζουν το κοπάδι τους στο Ξηρόμερο, λ.χ., για να το μεταφέρουν το πρωί για βόσκηση στην Εύβοια…και λίγο αργότερα να το επιβιβάσουν ξανά στο μεταγωγικό τους αεροπλάνο για να το επιστρέψουν στη βάση του!

Σημειώνουμε ότι πέραν της προφανούς «εικονικής πραγματικότητας» που επέβαλε η «Τεχνική Λύση», …επέφερε τεράστιο κόστος και σε χρήμα και σε διαδικασίες, που δεν οδηγούσαν παρά μόνο σε αδιέξοδα.

e-ea.gr

 

Please follow and like us: