Βιβλική καταστροφή στην Σύμη (βίντεο)

Ανυπολόγιστες  είναι οι καταστροφές που έχουν προκληθεί από ορμητικούς χείμαρρους στην Σύμη από την σφοδρή καταιγίδα που έπληξε χθες το απόγευμα το νησί.

simi-1000

Αρκετά αυτοκίνητα παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά και κατέληξαν μαζί με φερτά υλικά στην προβλήτα, ενώ 3-4 από αυτά κατέληξαν στον βυθό του λιμανιού.

Τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα ήταν σταθμευμένα σε ρέμα που μετατράπηκε σε χείμαρρο και πραγματοποιήθηκαν έρευνες από το Λιμενικό για να διαπιστωθεί αν είχαν εγκλωβιστεί άτομα σε αυτά, αλλά τελικά δεν υπήρξε κάτι τέτοιο.

Αρκετά σπίτια και καταστήματα πλημμύρισαν ενώ το νησί έχει μείνει χωρίς ηλεκτροδότηση. Στις 10 το βράδυ μεταφέρθηκαν με πλωτό σκάφος του Λιμενικού 10 άτομα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ρόδου με ικανό αριθμό αντλητικών μέσων.

Επίσης, τα μεσάνυχτα αναχώρησε οχηματαγωγό πλοίο από την Ρόδο με πυροσβεστικά οχήματα προκειμένου να συνδράμουν στην αντιμετώπιση των ζημιών.

Περίπου μισή ώρα μετά τις 5 τα ξημερώματα με το πλοίο της γραμμής μεταφέρθηκαν ακόμη δύο οχήματα της Πυροσβεστικής από την Ρόδο και μηχανήματα του Στρατού, για την απομάκρυνση των φερτών υλικών και την διάνοιξη των δρόμων.

 

 

eleftherostypos.gr