Βαρουφάκης–Λαγκάρντ συμφώνησαν ότι…

… η Ελλάδα θα πληρώσει.

590_ee91f6c7c27fed923118e92b955cbfc5«Παραγωγικότατη» χαρακτηρίζει κατά λέξη στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών, τη συνάντηση που είχαν στις Η.Π.Α, η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ και ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης.

Κριστίν Λαγκάρντ και Γιάνης Βαρουφάκης συμφώνησαν ότι η δόση των 458 εκατ. ευρώ προς το ΔΝΤ θα καταβληθεί κανονικά τη Μ. Πέμπτη 9 Απριλίου, μετά από συνάντηση που διήρκεσε πάνω από δυο ώρες, αποφεύγοντας το «πιστωτικό γεγονός».

Η συνάντηση ξεκίνησε λίγο μετά τη 1:00 ώρα Ελλάδος και ολοκληρώθηκε στις 3:25.

Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης δήλωσε από την Ουάσιγκτον μετά το πέρας της συνάντησή του με την επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ότι η Ελλάδα «προτίθεται να εκπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις προς όλους τους πιστωτές της».

Επισήμανε ότι «η κυβέρνηση σχεδιάζει επίσης να κάνει βαθιές μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα και να προσπαθήσει να βελτιώσει την αποτελεσματικότητα των διαπραγματεύσεων με τους πιστωτές της».

Η Κριστίν Λαγκάρντ υπογράμμισε με τη σειρά της, ότι «η αποτελεσματική συνεργασία είναι προς το συμφέρον όλων», τονίζοντας ότι «ο υπουργός Βαρουφάκης και εγώ ανταλλάξαμε απόψεις για τις τρέχουσες εξελίξεις και συμφωνήσαμε ότι η αποτελεσματική συνεργασία είναι προς το συμφέρον όλων. Σημειώσαμε ότι η συνεχιζόμενη αβεβαιότητα δεν είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας και καλωσόρισα τη διαβεβαίωση του υπουργού ότι η πληρωμή προς το Ταμείο θα γίνει προσεχώς στις 9 Απριλίου».

Παραγωγικότατη χαρακτηρίζει την συνάντηση του Γιάνη Βαρουφάκη με την Κριστίν Λαγκάρντ το υπουργείο Οικονομικών σε ανακοίνωσή του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιάνης Βαρουφάκης συναντήθηκε την Κυριακή επί δυόμισι ώρες με την Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ κα Κριστίν Λαγκάρντ στο γραφείο της στην Ουάσινγκτον. Η συνάντηση εξελίχθηκε σε ιδιαίτερα καλό κλίμα και ήταν παραγωγικότατη.

Ως επί το πλείστον συζητήθηκε το μεταρρυθμιστικό σχέδιο της ελληνικής κυβέρνησης, με τον Υπουργό Οικονομικών να τονίζει πως η κυβέρνηση εξελέγη στην βάση ενός πολυσχιδούς και σε βάθος μεταρρυθμιστικού προγράμματος, το οποίο είχε την ευκαιρία να εκθέσει αναλυτικά στην κα Λαγκάρντ. Περαιτέρω συζητήθηκε μια συγκεκριμένη διαδικασία με την οποία θα βελτιωθεί η αποτελεσματικότητα των διαπραγματεύσεων στο πλαίσιο των συνομιλιών του Brussels Group, με παράλληλη ενίσχυση της διαδικασίας συγκομιδής τεχνικών δεδομένων από τα τεχνικά κλιμάκια στην Αθήνα.

Τέλος, ερωτηθείς για το θέμα της εκπλήρωσης των υποχρεώσεων αποπληρωμής της χώρας προς το ΔΝΤ, ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε πως η κυβέρνηση προτίθεται να σεβαστεί όλες τις οικονομικές της υποχρεώσεις.

Σήμερα το πρωί, ώρα Ουάσινγκτον, ο κ. Βαρουφάκης θα γίνει δεκτός από την ηγεσία του Αμερικανικού Υπουργείου Οικονομικών ενώ στην μία το μεσημέρι θα έχει συνομιλία με την σύμβουλο σε θέματα εθνικής ασφάλειας του Προέδρου Ομπάμα κα Caroline Atkinson”.

enikos.gr

Please follow and like us:

Τα σχόλια είναι κλειστά.