Α.Σ.Ε.Ε.Δ: Άσκηση εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων(φωτό)

Ο ανεξάρτητος σύνδεσμος εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων( Α.Σ.Ε.Ε.Δ) πραγματοποίησε το Σαββατοκύριακο 14 με 15 Ιουλίου την ΤΑΜΣ « καλός ποιμένας» στο Ξηρόμερο Αιτωλοακαρνανίας πλησίον των χωριών Πηγάδια-Αγράμπελου-Προδρόμου-Χρυσοβίτσας και Σκουρτούς.

Κατά το σενάριο της ασκήσεως, μικρές ομάδες εφέδρων κινήθηκαν ως περίπολα εντός δασώδους ημιορεινής περιοχής και ,πλησίον του χωριού με αποστολή την εξεύρεση αποκομμένου μέλους φιλίας ομάδας που επιχειρούσε υποτίθεται σε παραμεθόρια περιοχή, με εχθρική παρουσία.

Κατόπιν πολύωρων ερευνών ο χαμένος συνάδελφος βρέθηκε σώος αλλά τραυματισμένος.

Αφού παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες μεταφέρθηκε σε ανοιχτό πεδίο τον παρέλαβε ελικόπτερο για διακομιδή στο πλησιέστερο νοσοκομείο.

Οι εθελοντές έφεδροι δοκιμάστηκαν κάτω από υψηλές θερμοκρασίες με μηδαμινό ύπνο σε απόλυτο σκοτάδι και ασκήθηκαν στα αντικείμενα. 1 έκδοση διαταγής 2 δημιουργία βάσης περιπόλου 3 τακτική κίνηση περιπόλου κατά τη νύχτα 4 επικοινωνίες 5 έρευνα σε χώρους 6 πρώτες βοήθειες -μεταφορά τραυματία.

Ενημερωτικά εννοείται ότι Α ο « οπλισμός» είναι τύπου airsoft Β η Κοτίνη ονομασία προκύπτει από την παραβολή του Χριστού μας με τον βοσκό που άφησε τα 99 του πρόβατα για να βρει το ένα που χάθηκε.

Κανένας πίσω ΑΕΙ ΜΑΧΟΜΕΝΟΙ.

Τηλέφωνο συλλόγου 6947582123.