-->

Α.Γεωργιάδη: «Όσο δεν πάτε να εμβολιαστείτε τόσο θα συνεχιστούν οι απαγορεύσεις»

Σε έναν κανονικό εκβιασμό προς τους πολίτες προχώρησε ο Άδωνις Γεωργιάδης, με τους πολίτες τρομοκρατημένοι βλέπουν μετά τους χιλιάδες θανάτους του κορωνοϊού να έρχονται οι χιλιάδες θάνατοι σε ΕΕ & ΗΠΑ που πιθανώς συνδέονται με τους εμβολιασμούς (στην Ελλάδα φυσικά τα περιστατικά αυτά φαίνεται ότι αποκρύπτονται ή δεν ανακοινώνονται), ακούν τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη ο οποίος ευθύνεται σε απόλυτο βαθμό για την οικονομική καταστροφή που έχει χτυπήσει τη χώρα, να προβαίνει σε έναν ωμό εκβιασμό, λέγοντας τους ότι αν δεν εμβολιαστείτε δεν θα αρθούν οι απαγορεύσεις, αφού δήλωσε πως «αν όλοι αύριο πήγαιναν να εμβολιαστούν, μεθαύριο θα άνοιγαν τα πάντα».

Μάλιστα χρησιμοποίησε το παράδειγμα της Κύθνου όπου εμβολιάστηκε το 90% του πληθυσμού (χωρίς φυσικά παρόλα αυτά να άρεται καμία απαγόρευση) και ουσιαστικά προτρέποντας τους πολίτες σε διακοπές στο νησί. Τα άλλα νησιά που οι πολίτες είναι επιφυλακτικοί στα εμβόλια λόγω παρενεργειών ή θρησκευτικών πεποιθήσεων τα αντιμετωπίζει ο κ.Γεωργιάδης σαν νησιά β’ κατηγορίας.

Για τους εμβολιασμούς και συγκεκριμένα τη Σάμο, όπου διεκόπη το πρόγραμμα «Γαλάζια Ελευθερία» λόγω πολύ χαμηλής προσέλευσης, ο Άδωνις Γεωργιάδης χαρακτήρισε «αδιανόητο» ένα νησί να έχει κάτοικους «που αρνούνται να εμβολιαστούν και μάλιστα εν μέσω τουριστικής περιόδου. Αυτή η είδηση θα αναπαραχθεί στο εξωτερικό και θα βλάψει την εικόνα του νησιού».

Κάλεσε όλους να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Κύθνου, όπου το ποσοστό των κατοίκων που έχουν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου έχει φτάσει στο 90%. «Μέχρι στιγμής η Κύθνος αποδεικνύεται ο ασφαλέστερος προορισμός», σχολίασε ο Υπουργός, ενώ είπε ότι

«Στόχος είναι μέσα στην επόμενη εβδομάδα να βγει δελτίο τύπου από το υπουργείο Ανάπτυξης που να αναφέρει συγκεκριμένες ημερομηνίες για τα επόμενα ανοίγματα δραστηριοτήτων όπως η μουσική και η αύξηση των καλεσμένων σε δεξιώσεις», είπε ο κ.Γεωργιάδης.

Ερωτώμενος για τα φροντιστήρια, εκτίμησε ότι θα δοθεί αυτή την εβδομάδα το πράσινο φως να ανοίξουν (παρότι σε λίγες ημέρες τελειώνει η σχολική χρονιά και ξεκινούν οι Πανελλήνιες).

Για γυμναστήρια είπε ότι υπάρχει συζήτηση επιπλέον χρηματοδότησης: «Βρισκόμαστε σε συζητήσεις με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Θεόδωρο Σκυλακακη για να δοθεί επιπλέον χρηματοδότηση στα γυμναστήρια, καθώς θα αργήσουν να λάβουν χρήματα από τους πελάτες τους, λόγω των συνδρομών που έχουν παγώσει. Είναι νωρίς να γίνουν ανακοινώσεις και πιθανόν την ερχόμενη εβδομάδα να έχουμε περισσότερες πληροφορίες».

Σε ότι αφορά τις τουριστικές επιχειρήσεις, δήλωσε ότι την άλλη εβδομάδα θα δοκιμαστεί η πλατφόρμα για την επιδότηση, με στόχο να λειτουργήσει τη μεθεπόμενη.

 

pronews.gr

Please follow and like us: