-->

Αχαΐα: Εκκενώθηκε το χωριό Σκιαδά – Προς Πτέρη το μέτωπο – Ανεξέλεγκτη η φωτιά στη Δροσιά

Η φωτιά κινείται με ταχύτατους ρυθμούς και καίει δασικές περιοχές ανάμεσα στο Σκιαδά και τη Δροσιά. Τι λέει ο δήμαρχος Θόδωρος Μπαρής, πότε θα κοπάσουν οι άνεμοι -Δηλώσεις προέδρων χωριών που κινδύνευσαν στην Αχαΐα.

εικόνα Viber 2021 07 28 12 11 13 867 2

 

ΝΕΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 16.15

Σύμφωνα με νέες πληροφορίες που ήρθαν σε γνώση του pelop.gr, η κατάσταση στην πυρκαγιά που καίει στην Τριταία παραμένει δύσκολη. Το πρωί κινδύνευσε ο οικισμός της Δροσιάς, ενώ λίγο μετά τις 16.00 η φωτιά κατευθύνεται προς την Πτέρη. «Η φωτιά έχει πιάσει όλη την κορυφογραμμή του χωριού και κατεβαίνει προς τα χωριά. Είναι δύσκολη η κατάσταση» δήλωσε σε νέα επικοινωνία ο δήμαρχος Θόδωρος Μπαρής.

Επιπλέον, λόγω της πυρκαγιάς που έπιασε στην Ελεκίστρα, οι πυροσβεστικές δυνάμεις που δρούσαν από το πρωί στην Τριταία έχουν αδυνατίσει καθώς χρειάστηκε να ενισχύσουν την φωτιά της Πάτρας καθώς απειλούνται κατοικημένες περιοχές.

Στη φωτιά της Δροσιάς βρέθηκαν το πρωί και ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης με τον αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος.

ΠΡΩΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις έχει πάρει η φωτιά που ξέσπασε σήμερα το πρωί στις 11 σε δασική περιοχή στη Δροσιά Ερυμάνθου με αποτέλεσμα να έχει αποφασιστεί νωρίτερα η εκκένωση της Δροσιάς και λίγο πριν τις τρεις το μεσημέρι αποφασίστηκε η εκκένωση του χωριού Σκιαδά.

Οι πληροφορίες του pelop.gr αναφέρουν ότι οι φλόγες κινούνται με μεγάλη ταχύτητα και για να μην κινδυνεύσουν άνθρωποι έχουν εκκενωθεί οι δύο οικισμοί.

ΜΠΑΡΗΣ: “ΔΥΣΚΟΛΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ”

Νωρίτερα, ο Δήμαρχος Ερυμάνθου Θόδωρος Μπαρής είχε δηλώσει στο pelop.gr “H εστία έχει απομακρυνθεί και κατευθύνεται προς τον Ερύμανθο ενώ σε λίγο οι φλόγες θα έχουν φτάσει στα πρώτα σπίτια που είναι απομακρυσμένα στον οικισμό. Στο σημειο επιχειρούν 5 αεροσκάφη όμως η κατάσταση είναι δύσκολη λόγω της φοράς των ανέμων που μεταβάλλεται συνεχώς. Αποφασίσαμε απομάκρυνση των μόνιμων κατοίκων. Τους συγκεντρώνουμε σε ένα σημείο που υπάρχει ασφάλεια…”.

Ρίψεις νερού από αέρος κάνουν 2 καναντέρ από την αεροπορική βάση της Ανδραβίδας, 3 Πετζετέλ και 1 ελικόπτερο τύπου ERICKSON.

ΠΟΤΕ ΘΑ ΚΟΠΑΣΟΥΝ ΟΙ ΑΝΕΜΟΙ

Ο γνωστός προγνώστης μετεωρολόγος Νίκος Θεοδοσόπουλος μίλησε στο pelop.gr και προέβλεψε πως οι άνεμοι θα κοπάσουν από την Παρασκευή και μετά.

pelop.gr

Please follow and like us: