-->

Αυτά τα κορωνοπάρτυ θα μας φάνε

Σημείο αρνητικού σχολιασμού έγινε ο νομός μας λόγω της παράβασης κατ’εξακολούθηση των μέτρων κατά του  COVID-19.Παρατηρήθηκαν στο Αγρίνιο, στο Μεσολόγγι και το Αιτωλικό εστίες συνωστισμού σε καφετέριες και παραμονή εκτός οικίας και μετά τη νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας κατά τις ημέρες του Πάσχα.

 

Στην πόλη μας αίσθηση προκάλεσε το πάρτυ στο άλσος του Αγ.Χριστοφόρου. Εδώ το θέμα προκαλεί μεγάλη κουβέντα.

Παρατηρείται γενικά πολλά χρόνια τώρα μια έντονη τάση για κοινωνικότητα από πλευράς νέων ανθρώπων (30+/-  ετών) που εμμένουν να θυσιάζουν τα πάντα για νυχτερινές εξόδους, ακόμα και τις μαθητικές/εργασιακές τους υποχρεώσεις. Οπωσδήποτε υπάρχει μια ανισορροπία σε όλο αυτό. Στις εποχές της καραντίνας που προηγήθηκε μπορεί να αποδειχθεί κοινωνικά και οικονομικά κοστοβόρο.

Κατά πολλούς ο COVID  δεν θεωρείται σοβαρή νόσος. Δεν θα κριθεί από δω κάτι τέτοιο. Και μόνο στη φήμη όμως ότι κάποιος  νόσησε ξεκινούν διαδικασίες οδυνηρού στιγματισμού όμοιες μ’εκείνες της λέπρας. Οι άνθρωποι  οδηγούν σε απομόνωση ένα τέτοιο άτομο. Ο περιορισμός στο σπίτι μπορεί να προκαλέσει από ενδοοικογενειακή βία μέχρι και ψυχολογικά προβλήματα. Εύχεται κανείς μας να βρεθεί σε τέτοια θέση?

Έπειτα το πρόστιμο τουλάχιστον 300 ευρώ σε μια περιοχή με υψηλότατη ανεργία και σχεδόν μηδενική οικονομική παραγωγή μπορεί να γίνει αντιμετωπίσιμο; Παρατηρούνταν νεαροί τόσο καιρό να κυκλοφορούν μεσάνυχτα με φίλους ή συντρόφους ρισκάροντας. Αν οι ίδιοι δεν έχουν οικονομικούς πόρους δεν σκέφτονται τους οικείους τους που θα μείνουν φτωχότεροι χωρίς σοβαρό λόγο?

Καταλαβαίνουμε όλοι ότι επικρατεί η λεγόμενη «αφασία» σε αυτές τις ηλικίες. Η «αφασία» όμως κοστίζει. Κανένα στάδιο της ζωής μας δεν δικαιολογεί έλλειψη ρεαλισμού και άρνηση της πραγματικότητας. Ας σκεφτούν τουλάχιστον κάποιοι τους οικείους τους αφού περιφρονούν τους εαυτούς τους. Δεν είμαστε μόνοι μας σε αυτό τον κόσμο.

 

Please follow and like us: