Αρνητές του κορωνοϊού: περί τίνος πρόκειται;

Το  παρόν άρθρο θα ασχοληθεί μ’ ένα θέμα ,το οποίο παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον. Υπάρχει μια κατηγορία συμπολιτών μας που δεν πιστεύει στην πανδημία και τον κορωνοϊό.

Θεωρεί ότι πρόκειται για σκηνοθετημένη υπόθεση που εξυπηρετεί συγκεκριμένα συμφέροντα. Ο πρωθυπουργός τους αποκάλεσε ψεκασμένους. Οι ίδιοι θεωρούν τους εαυτούς τους ορθολογιστές.

Να ξεκαθαριστεί ότι στόχος του άρθρου είναι απλά η καταγραφή των επιχειρημάτων τους και όχι η υποστήριξη ή η κατάρριψη τους. Σαν πολίτες έχουν δικαίωμα να εκφέρουν άποψη. Η παρουσίαση του θέματος θα λάβει χώρα με τη μορφή των ερωτήσεων.

Πρώτη απορία που εκφράζουν οι άνθρωποι αυτοί είναι αν δικαιολογούνται τα μέτρα όταν  το μεγαλύτερο ποσοστό θανόντων αντιμετώπιζε υποκείμενα νοσήματα. Οι υγιείς άνθρωποι δεν πεθαίνουν από αυτό όπως υποστηρίζουν. Επίσης πάλι κατά τους ίδιους σε καραντίνα μπαίνουν οι ασθενείς για να μην κολλήσουν τους υπόλοιπους και όχι οι υγιείς.

Επίσης εκφράζουν σκεπτικισμό για την αναστολή λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης και των γυμναστηρίων με το επιχείρημα ότι οι πελάτες βρίσκονται ήδη σε απόσταση ο ένας από τον άλλον .Σε προηγμένες χώρες του Βορρά  δεν ισχύουν  τέτοια μέτρα. Εγείρουν και θέμα εύνοιας συγκεκριμένων χωρών εις βάρος άλλων.

Σημείο αντιλεγόμενο είναι η χρήση μάσκας και το εμβόλιο. Στην αρχή οι ειδικοί δεν συνιστούσαν τη μάσκα και τώρα την επιβάλλουν παντού δίνοντας την αίσθηση της προχειρότητας από πλευράς τους. Στα σχολεία υπήρξαν συγκρούσεις μεταξύ γονέων και δασκάλων, με τους πρώτους να φοβούνται περισσότερο τη μάσκα για την υγεία των παιδιών τους παρά την ασθένεια. Όσον αφορά το εμβόλιο απλοί πολίτες και επιστήμονες εκφράζουν σφοδρή αντίδραση επικαλούμενοι φόβους για παρέμβαση στο ανθρώπινο γονιδίωμα. Υποστηρίζουν ότι ένα εμβόλιο που βγήκε ασυνήθιστα γρήγορα και διαφημίζεται από τους κυβερνώντες έντονα κρύβει παρασκήνιο. Κατά τη γνώμη τους έχει ξεσηκωθεί μεγάλη φασαρία για την ασθένεια αυτή χωρίς λόγο.

Ήταν μερικά από τα επιχειρήματα που προβάλλουν οι αρνητές της πανδημίας εδώ και ένα χρόνο. Η κρίση του κάθε αναγνώστη θα βγάλει τα δικά της συμπεράσματα. Το άρθρο δεν τάσσεται υπέρ της πλευράς κανενός.

 

Please follow and like us: