«Αργά» η ανακοίνωση για τον Πρόεδρο

«Σήμερα μάλλον θα ανακοινωθεί αργά» το πρόσωπο του υποψήφιου Προέδρου της Δημοκρατίας, δήλωσε στον ΣΚΑΙ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, προσθέτοντας ότι «δεν έχει κλείσει ακόμα» το όνομα.

F04EFABC1F0F366899B88FF6B3639208«Σήμερα μάλλον θα ανακοινωθεί αργά. Δεν έχει κλείσει, γι’ αυτό και μεις δεν θέλουμε να δίνουμε και διαρροές για να μην εκτίθενται πρόσωπα και να μην εκθέσουμε και δημοσιογράφους» δήλωσε ο κ. Σακελλαρίδης, ερωτηθείς σχετικά. Όλες οι πληροφορίες επιμένουν ότι πιθανότερη επιλογή είναι αυτή του Δημήτρη Αβραμόπουλου -ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα από την Παρασκευή- όμως η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ έχει επιλέξει να κρατά κλειστά τα χαρτιά της. Μέχρι να ανακοινωθεί και επίσημα από τον πρωθυπουργό, όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοιχτά καθώς στα δημοσιογραφικά γραφεία κυκλοφορούν τις τελευταίες ώρες διάφορα ονόματα όπως της Ιωάννας Καρυστιάνη και του Προκόπη Παυλόπουλου.

Μέσα στην κυβέρνηση υπάρχουν φωνές που δεν βλέπουν με καλό μάτι την επιλογή ενός προσώπου προερχόμενου από το χώρο των μνημονιακών κομμάτων. Συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία για να εξετάσει τις υποψηφιότητες αλλά και το θέμα των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές. Η θητεία του Κάρολου Παπούλια λήγει στις 13 Μαρτίου και το αργότερο μια μέρα νωρίτερα θα πρέπει να έχει εκλεγεί ο διάδοχός του.  Στην περίπτωση που τελικά υποψήφιος για το ανώτατο πολιτειακό αξίωμα είναι ο έλληνας Επίτροπος, τότε αναμένεται να εκλεγεί από την πρώτη ψηφοφορία στην απαιτούνται, σύμφωνα με το Σύνταγμα, 180 ψήφοι.

Newsroom ΔΟΛ

Please follow and like us:

Τα σχόλια είναι κλειστά.