Απόστολος Κατσιφάρας: Αναγκαίο ένα ευρύ προοδευτικό μέτωπο στην Ευρώπη

Στις εργασίες του Κογκρέσου του Κόμματος Ευρωπαίων Σοσιαλιστών που φιλοξενήθηκαν στην Λισαβόνα της Πορτογαλίας μετείχε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος Απόστολος Κατσιφάρας, με την ιδιότητα του Αντιπροέδρου της Ομάδας των Σοσιαλιστών στην Επιτροπή Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μάλιστα ο κ. Κατσιφάρας μετείχε στις εργασίες του Κογκρέσου με δικαίωμα ψήφου κατά την εκλογική διαδικασία που ανέδειξε ως υποψήφιο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τον Φρανς Τίμερμανς.

Ο κ. Κατσιφάρας, στο περιθώριο των εργασιών του Κογκρέσου, είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με σημαντικές προσωπικότητες απ’ τον χώρο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, όπως τον Πρωθυπουργό της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ, τον Πρωθυπουργό της Πορτογαλίας Αντόνιο Κόστα, τον πρώην Πρωθυπουργό της Δανίας Π. Ράσμουνσεν, τον επικεφαλής της Σοσιαλιστικής Ομάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Ούντο Μπούλμαν, την Επίτροπο Περιφερειακής Πολιτικής Κορίνα Κρέτσου ενώ συνάντηση είχε και με την Πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά.

«Η Ευρώπη σήμερα είναι αντιμέτωπη με πολλά ανοικτά ζητήματα, με απειλές που αμφισβητούν τον χαρακτήρα της, τις θεμελιώδεις αρχές και αξίες της. Είναι κάτι παραπάνω από προφανές ότι χρειαζόμαστε περισσότερο χώρο στην κοινωνική φυσιογνωμία της Ευρώπης, στην ενίσχυση του ρόλου της ως ένα άθροισμα θεσμικών λειτουργιών που οχυρώνει την δικαιοσύνη, την ανάπτυξη και την ευημερία των πολιτών.

Με μια φράση χρειαζόμαστε ένα ευρύ προοδευτικό μέτωπο που θα λειτουργήσει αντίστροφα στις πολιτικές που πυροδοτούν την ανεργία, την φτώχεια και την λιτότητα», ανέφερε σε δήλωση του μετά το τέλος των εργασιών του Κογκρέσου ο κ. Κατσιφάρας.