Απόδραση στην «πόλη των μανιταριών»

Τα Γρεβενά στη Δυτική Μακεδονία έχουν ανακηρυχθεί επίσημα από το 2007 ως η «Πόλη των Μανιταριών», χάρη στα πάνω από 1.300 είδη μανιταριών που φύονται στην περιοχή.

grev3Όσοι επισκεφθούν τα Γρεβενά μπορούν να δοκιμάσουν άγρια μανιτάρια ή καλλιέργειας, αποξηραμένα ή σε σκόνη και φυσικά να γευτούν ξεχωριστές συνταγές με κύριο συστατικό… τι άλλο (;) τα μανιτάρια!

Πέρα όμως από τις γαστριμαργικές απολαύσεις τα Γρεβενά προσφέρονται και ως τόπος για ρομαντικές, αλλά και περιπετειώδεις αποδράσεις στη φύση, καθώς έχουν αναδειχθεί ως ένας σημαντικός πόλος έλξης τουριστών, ιδιαίτερα κατά τους χειμερινούς μήνες.
Τα Μαστοροχώρια είναι ένα υπέροχο παραδοσιακό συγκρότημα 25 χωριών με περίτεχνα πέτρινα κτίσματα και τοξωτά γεφύρια, που δεν πρέπει να χάσετε την ευκαιρία να δείτε από κοντά, ενώ όσοι ενδιαφέρεστε για αθλητικές δραστηριότητες μπορείτε να προγραμματίσετε μια εκδρομή στον Εθνικό Δρυμό της Πίνδου (Βάλια Κάλντα), στον Αλιάκμονα ποταμό και τον παραπόταμό του Βενέτικο.

Το όμορφο γεφύρι της Πορτίτσας αποτελεί ένα μνημείο απαράμιλλης και ασύγκριτης ομορφιάς στα Γρεβενά. Ο ποταμός που περνά κάτω από την κάμαρα του γεφυριού είναι ο Βενέτικος, ο οποίος είναι ο μεγαλύτερος σε μήκος ελληνικός ποταμός.
Η κατασκευή της γέφυρας υπολογίζεται το 1743 και σύμφωνα με πηγές χτίστηκε με προσφορές από το Μοναστήρι του Σπηλαίου. Πρόκειται για ένα δίτοξο γεφύρι με το άνοιγμα του μεγάλου τόξου να φτάνει στα 13,80 μέτρα και του μικρού τα 5 μέτρα. Το συνολικό του μήκος είναι 34 μ. και το πλάτος του 2,70 μ., το δε συνολικό του ύψος του φτάνει τα 7,80 μ.
Συμβουλή: Τον Αύγουστο οι «μανιταρόφιλοι» της Δυτικής Μακεδονίας διοργανώνουν την «Πανελλήνια Γιορτή Μανιταριού» στις όχθες του ποταμού Βενέτικου.
newsbeast.gr
Please follow and like us:

Τα σχόλια είναι κλειστά.