Αποφάσεις Δ.Σ. Ε.Κ.Α. 5 Οκτώβρη 2021

Συνεδρίασε την Τρίτη 5 Οκτώβρη το Διοικητικό Συμβούλιο του Ε.Κ.Α. . Εκτίμησε τη δράση του  το προηγούμενο διάστημα και  προγραμμάτισε τη συνέχισή της  εκτιμώντας  ότι η επίθεση στην εργατική τάξη   και τ’ άλλα  λαϊκά στρώματα θα ενταθεί.

Αυξήσεις στα  είδη πρώτης ανάγκης, αύξηση των τιμολογίων  της ενέργειας και  περαιτέρω ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ  σε συνδυασμό με την κοροϊδία από μεριάς της κυβέρνησης για αύξηση  του κατώτατου μισθού κατά 2% ( 13 €  το μήνα μικτά) , η εξέλιξη και  έξαρση της πανδημίας   χωρίς να παίρνεται  κανένα μέτρο  αντιμετώπισής  της , καμιά ενίσχυση  του ΕΣΥ , αντίθετα χρησιμοποιείται το όπλο  της επιστήμης , το εμβόλιο,  σαν απειλή , αντί να γίνει σωστή ενημέρωση του λαού  , να απαντηθούν τα ερωτήματα  και  να εμβολιαστεί. 

Κανένα μέτρο με την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Κανένα μέτρο  στα  μέσα μαζικής μεταφοράς. Η κυβέρνηση  συνεχίζει  να κουνάει το δάχτυλο  και να απειλεί.

Η κατάσταση στους χώρους δουλειάς  μετά  την ψήφιση και του νομοσχέδιου Χατζηδάκη   γίνεται όλο και πιο δεινή για τους εργαζόμενους.

Εκτίμησε επίσης ότι τα γεγονότα στη Θεσσαλονίκη  από πλευράς φασιστοειδών δυνάμεων στα σχολειά και  η επίθεση  σε μέλη του Κ.Κ.Ε. και της ΚΝΕ δείχνουν ότι ο φασισμός  είναι όπλο του συστήματος , χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση  των  λαϊκών αγώνων , γι’ αυτό  χρειάζεται επαγρύπνηση , κανένας εφησυχασμός, αποφασιστικός λαϊκός αγώνας  για την απομόνωσή τους όπου εμφανίζονται.  Έχει σοβαρές ευθύνες η κυβέρνηση που τους δίνει άλλοθι, εξισώνοντας τους θύτες με το θύμα.

Μέσα σ’ αυτή τη διαμορφωμένη κατάσταση  είναι επιτακτική ανάγκη  η οργάνωση  της πάλης σε κάθε κλάδο , σε κάθε  χώρο δουλειάς  για να μπει φραγμός  στην αντιλαϊκή – αντεργατική πολιτική  και να διεκδικήσουμε τη ζωή που μας ανήκει.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ :

  • Κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων  όλων των  προηγούμενων κυβερνήσεων. Να μείνει στα χαρτιά ο νόμος Χατζηδάκη.
  • Αυξήσεις σε μισθούς και μεροκάματα.
  • Υπογραφή Σ.Σ.Ε. και Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.
  • Ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας .
  • Μέτρα αντιμετώπισης  της ανεργίας και ενίσχυσης της εργατικής λαϊκής οικογένειας.
  • Μέτρα για την αποτροπή των εργατικών ατυχημάτων.

Το  Δ.Σ. του Ε.Κ.Α.  για την καλύτερη οργάνωση  της δουλειάς του  καλεί  σε Γενική Συνέλευση  τους αντιπροσώπους του Ε.Κ.Α.  με τη συμμετοχή  των Διοικητικών Συμβουλίων των Σωματείων μελών του  τη Δευτέρα  18 Οκτώβρη  ώρα 6 μ.μ. στο Ε.Κ.Α.

Την Τετάρτη 13 Οκτώβρη  και ώρα 11:30  παράσταση  διαμαρτυρίας στα γραφεία της ΔΕΗ  στο Σιντριβάνι εκφράζοντας  την  αντίθεσή του στις αυξήσεις  των τιμολογίων  και την περαιτέρω ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ.

Επίσης θα πάρει την πρωτοβουλία να  καλέσει  όλους τους φορείς του νομού  σε σύσκεψη  για κοινή δράση  για τη διεκδίκηση  μέτρων  για την αντιμετώπιση της πανδημίας  και την ενίσχυση  του δημόσιου συστήματος υγείας, την Τετάρτη 3 Νοέμβρη  και ώρα  6 μ.μ. στο Ε.Κ.Α.

Το Δ.Σ. του Ε.Κ.Α. στηρίζει  την κινητοποίηση  των συνταξιούχων  την Παρασκευή 8 Οκτώβρη  στην Αθήνα  και τους καλεί να πάρουν  μαζικά μέρος.

Θα δώσει όλες του τις δυνάμεις  για την επιτυχία  της απεργίας  και της απεργιακής συγκέντρωσης  των οικοδόμων  στις 4 Νοέμβρη , καθώς επίσης  για την ανάδειξη και την προώθηση  των προβλημάτων  των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς.

Τέλος το Δ.Σ.  του Ε.Κ.Α. καλεί  όλους τους εργαζόμενους  να πάρουν μέρος  στις αρχαιρεσίες  των σωματείων τους  που θα γίνουν  στο αμέσως επόμενο διάστημα .

Έχουμε τη δύναμη  με την οργάνωση  και τον αγώνα μας  να βάλουμε φραγμό  στην πολιτική  κυβέρνησης- επιχειρηματικών ομίλων που μας μαυρίζουν τη ζωή.

Να διεκδικήσουμε , να απαιτήσουμε  μέτρα  για την προστασία της υγείας του λαού  και των δικαιωμάτων του.

Ο λαός μόνο μπορεί να σώσει το λαό.

ΤΟ Δ.Σ.