Αποπνιχτική η κατάσταση καθημερινά στο Δημοτικό Διαμέρισμα Καλυβίων με τις εστίες να εντοπίζονται πέριξ του Χαμόγελου του παιδιού.
Οι τοξικές ουσίες που παράγονται από την καύση ελαστικών και πλαστικών καλωδίων είναι ιδιαίτερα τοξικές και δυνητικά επικίνδυνες για τον άνθρωπο.
«Η παράνομη συμπεριφορά σε αυτή την υπόθεση αποτελεί απειλή για το περιβάλλον, και για τους γύρω πληθυσμούς».
Σύμφωνα με καταγγελίες κατοίκων τους τελευταίες τρεις καλοκαιρινούς μήνες η ατμόσφαιρα είναι επιβαρυμένη από καπνούς και τοξικές ουσίες ιδιαίτερα την νύχτα που παράγονται από την καύση ελαστικών, καλωδίων και πλαστικών.
«Οι διοξίνες που παράγονται από την καύση ελαστικών, πλαστικών και καλωδίων είναι ιδιαίτερα τοξικές και δυνητικά επικίνδυνες για τον άνθρωπο.»
Το Δημοτικό διαμέρισμα Καλυβίων – που αποτελεί ζωτικό πνεύμονα για την πόλη του Αγρινίου ως ένα από τα μεγαλύτερα κεφαλοχώρια της ευρύτερης περιοχής – έχει πληρώσει ακριβό φόρο αίματος μιας και οι διάφορες μορφές καρκίνου και τα καρδιοαναπνευστικά νοσήματα θερίζουν στην περιοχή.
Δεν μολύνεται μόνο η ατμόσφαιρα αλλά και ο υδροφόρος ορίζοντας. Μέσω του νερού οι διοξίνες περνάνε στον υδροφόρο ορίζοντα και καταλήγουν στο πιάτο κάθε Αγρινιώτη.
Οι κάτοικοι της κοινότητας ζητούν άμεσα την συνδρομή των αρχών, της Δημοτικής αρχής και των αρμόδιων οργάνων για να διαφυλαχτεί η υγεία των κατοίκων.
Οι καταγγελίες αναφέρουν ότι το τοξικό νέφος στον αέρα είναι τόσο έντονο δε, που μπαίνει μέσα στα σπίτια.
Το παρόν δημοσιεύεται μετά από έκκληση «των κατοίκων της περιοχής» και μας αποστάλθηκε ως έχει το κείμενο και οι φωτογραφίες.