Αποκομμένοι οι κάτοικοι των Παρακαμπυλίων-Ο δρόμος υποχώρησε από το βουνό στην κοίτη του Ζέρβα(φωτό-βίντεο)

Από το κακό στο χειρότερο πάει η κατάσταση στην Αιτ/νία και περισσότερο στον Δήμο Αγρινίου μετά τις έντονες βροχοπτώσεις. Αποκομμένα χωριά, δρόμοι που πλέον δεν υπάρχουν, γέφυρες κομμένες.

Τεράστιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν τα χωριά και οι οικισμοί των Παρακαμπυλίων. Ο δρόμος ήταν κλειστός το πρωί από κατολίσθηση  στο ύψος  “Φραγκόσκαλα” στο 19ο χιλιόμετρο της Ε.Ο. Αγρινίου-Καρπενησίου.

Ο δρόμος άνοιξε μετά τις επεμβάσεις των μηχανημάτων του Δήμου Αγρινίου από νωρίς και στη συνέχεια έγινε μεγαλύτερη κατολίσθηση με αποτέλεσμα να υποχωρήσει και τμήμα οδοστρώματος μέσα στην κοίτη του ποταμού Ζέρβα.
Σύμφωνα με πληροφορίες του agrinioreport.com μηχανήματα της περιφέρειας οδεύουν στο σημείο για να επιχειρήσουν.

Το πρόβλημα είναι πολύ μεγάλο, μιλάμε για 8 αποκλεισμένα χωριά και πολλούς οικισμούς. Πως θα έχουν πρόσβαση οι κάτοικοι σε περίπτωση ανάγκης;

Η μόνη λύση σε περίπτωση ανάγκης ή σύνδεσης με το Αγρίνιο, αν δεν υπάρξει κάπου αλλού κάποιο άλλο πρόβλημα, είναι η εξής: Για να φύγει από Ποταμούλα κάποιος θα πρέπει να πάει από το χωριό Πεντάκορφο προς Καστανούλα, Κερασιά από εκεί Σκουτερά και μετά Αγρίνιο. Μια διαδρομή σχεδόν δυόμιση ωρών.

Σε περίπτωση ανάγκης για χρήση υγειονομικής περίθαλψης είναι το Κ.Υ. Δυτικής Φραγκίστας μιας και το να έρθει στο Αγρίνιο είναι η ίδια απόσταση σε περίπτωση που δεν υπάρχουν άλλα εμπόδια. Επίσης μέχρι και τις 21:00 το Φαρμακείο του κ. Σιάσου στη Φραγκόσκαλα θα λειτουργεί κανονικά.

Καλή δύναμη σε όλους και ευχή μας να μην χρειαστεί κάποιος κάτι άμεσα μιας και η αποκατάσταση του οδοστρώματος και κατά συνέπεια της κυκλοφορίας θα χρειαστεί χρόνο.

Φωτό από την Ελένη Τσούνη ,

το potamoulanews.blogspot.com