Αποκαλύφθηκε το «βαθύ λαρύγγι» που ξεσκέπασε το κύκλωμα με τα αντικαρκινικά φάρμακα

Γνωστή στην αγορά Υγείας η γυναίκα που ξεσκέπασε το κύκλωμα που διακινούσε αντικαρκινικά φάρμακα.

Οι πληροφορίες που παρείχε στην κυβέρνηση, η γυναίκα «μυστήριο» ήταν αυτές πάνω στις οποίες βασίστηκε η έρευνα που οδήγησε στο να ξετυλιχθεί το κουβάρι του κυκλώματος που θησαύριζε σε βάρος των Ελλήνων καρκινοπαθών.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες που δημοσιεύει σήμερα (16/05), η εφημερίδα «Έθνος», ήταν στα μέσα του 2015, όταν η νεαρή γυναίκα (η οποία ήταν γνωστή στην αγορά Υγείας και κατείχε κάποτε υψηλό αξίωμα), τηλεφώνησε στον τότε υπουργό Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή. Εκείνος συγκάλεσε άμεσα μυστική σύσκεψη παρουσία της καταγγέλουσας, δύο – τριών υπηρεσιακών στελεχών του ΕΟΦ αλλά και εκπροσώπων των ελεγκτών του υπουργείου Υγείας, σε μια συνάντηση που έγινε κεκλεισμένων των θυρών στο γραφείο του.

Οι διασταυρωμένες πληροφορίες που παρείχε η γυναίκα, έλεγαν πως στην Ιταλία και τη Γερμανία, υπήρχαν μεγάλες ποσότητες ογκλογικών φαρμάκων που προέρχονταν από την Ελλάδα και μάλιστα από νοσοκομεία. Με απόλυτη μυστικότητα συστάθηκαν ολιγομελή κλιμάκια με ελεγκτές του υπουργείου και στελέχη του ΕΟΦ.

Μέσα σε λίγους μήνες τα κλιμάκια «εφόδου» ξεσκόνισαν, μεταξύ άλλων, το «Θεαγένειο» και το «Παπανικολάου» στη Θεσσαλλονίκη, δύο μεγάλα νοσοκομεία στην Αθήνα καθώς και δύο μεγάλες ιδιωτικές κλινικές της πρωτεύουσας.

Σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, διαπίστωσαν ότι υπήρχαν παρατυπίες ως προς τη διαχείριση των φαρμάκων που περίσσευαν ενώ σε δημόσιο νοσοκομείο και σε ιδιωτική κλινική «εξοικονομούνταν» μεγάλες ποσότητες χημειοθεραπευτικών φαρμάκων μέσω μειωμένων δόσεων που χορηγούνταν σε ασθενείς.

«Μεγάλη ιδιωτική κλινική βρέθηκε ότι παρακρατούσε περίπου 20 με 30 συσκευασίες φαρμάκων τον μήνα», αναφέρει στο «Έθνος» άνθρωπος που έζησε τα γεγονότα και προσθέτει: «Ήταν φάρμακα με αξία πάνω από 3.000 ευρώ το καθένα και διαπιστώθηκε ότι οι ποσότητες ατές εξασφαλίζονταν από τη μειωμένη δόση που χορηγούσαν οι επιτήδειοι στους ασθενείς».

Εφημερίδα «Έθνος»