Απελπιστική η κατάσταση στο Αγρίνιο από την έντονη εμφάνιση κατσαρίδων σε δρόμους, κοινόχρηστους δημόσιους χώρους, μαγαζιά και σπίτια

Επιδρομή κατσαρίδων έχει σημειωθεί τον τελευταίο μήνα στην πόλη του Αγρινίου με τους κατοίκους πλέον να μην ξέρουν πως να αντιμετωπίσουν αυτή την κατάσταση.

Η μεγάλη και ενοχλητική εμφάνιση των εντόμων αυτών έχουν παρατηρηθεί σε αυλές σπιτιών, βεράντες, καταστήματα στο κέντρο της πόλης, χώρους εστίασης, σε δημόσιους χώρους.

Λόγω του τόσου έντονου προβλήματος η επικοινωνία των πολιτών με το agrinioreport.com πλέον ξεπερνά τα 10 τηλέφωνα και email την ημέρα για το θέμα αυτό, ζητώντας την επέμβαση της Δημοτικής Αρχής με προγραμματισμό και απεντόμωση στο αποχετευτικό δίκτυο ώστε να μειωθεί ο πληθυσμός τους.

Οι κάτοικοι ζητούν να ενημερωθούν:

  • πότε έγινε τελευταία φορά ψεκασμός σε υπονόμους- απεντόμωση στο αποχετευτικό δίκτυο και σε μεγάλες δημόσιες επιφάνειες της πόλης (πριν υπάρξει βροχόπτωση)
  • κάθε πότε έχει δρομολογηθεί να γίνονται ψεκασμοί κατά τους καλοκαιρινούς μήνες
  • ποια η μέριμνα που έχει ληφθεί και ποια η ενημέρωση προς τους πολίτες για το πως θα αντιμετωπίσουν αυτό το έντονο φαινόμενο φέτος.

“Τελικά οι κατσαρίδες πάνε σε κάποιους συγκεκριμένα οι δεν τις βλέπουν όλοι; Έχουμε καταστήματα και αντιμετωπίζουμε σοβαρό πρόβλημα” μας είπαν χαρακτηριστικά πολίτες που επικοινώνησαν μαζί μας.

Ξέρουμε πως το πρόβλημα γίνεται πιο έντονο κατα τους καλοκαιρινούς μήνες αλλά φέτος το πρόβλημα είναι πραγματικά πολύ μα πολύ μεγαλύτερο.Γνωρίζουμε πως υπάρχουν δύο είδη κατσαρίδας ηανατολίτικη (oriental) και η αμερικανική (americana), που κυρίως ζουν σε αποχετευτικά δίκτυα και σωλήνες, ενώ το ένα είδος το συναντάμε και σε επιχειρήσεις τροφίμων (εστιατόρια, αρτοποιεία, ζαχαροπλαστεία κλπ.). Όταν λοιπόν η θερμοκρασία ξεπερνάει τους 29 βαθμούς, οι κατσαρίδες αρχίζουν και βγαίνουν από τις αποχετεύσεις, έχουν ένα κύκλο ζωής ενάμιση με δύο χρόνια, ανάλογα με το είδος και λόγω της μεγάλης οργανικής ύλης που υπάρχει τους υπόνομους αναπτύσσονται σε μεγάλο βαθμό.

Ο αρμόδιος τομέας της Καθαριότητας του Δήμου ας δράσει άμεσα ώστε να δωθεί λύση.

Περιμένουμε την όποια ενημέρωση ώστε να την δημοσιεύσουμε προς όφελος των πολιτών.

 

Please follow and like us: