Απειλεί ο Τούρκος Α/ΓΕΘΑ: «Δε θα επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο σε Αιγαίο και Α. Μεσόγειο»

Απείλησε για ακόμη μια φορά ο Τούρκος Α/ΓΕΕΘΑ στρατηγός Χουλουσί Ακάρ Ελλάδα και Κύπρο, ότι η Τουρκία δεν πρόκειται να επιτρέψει κανένα τετελεσμένο να δημιουργηθεί σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο (εννοώντας την κυπριακή ΑΟΖ) λέγοντας πως οποιαδήποτε προσπάθεια για κάτι τέτοιο θα αντιμετωπιστεί με αποφασιστικότητα.

Αφού ο Τούρκος Α/ΓΕΕΘΑ έκανε την εισαγωγή μιλώντας περί  «θάλασσας ειρήνης» και ότι  οραματίζεται να γίνει το Αιγαίο μια «θάλασσα συνεργασίας» ο  προφανώς όμως υπό τον πλήρη έλεγχο της Άγκυρας, στη συνέχεια άλλαξε τόνο λέγοντας αυστηρά:

«Να είστε όμως σίγουροι ότι δεν θα επιτρέψουμε τη δημιουργία κανενός τετελεσμένου τόσο στο Αιγαίο όσο και στην Κύπρο».

Σε δηλώσεις του λίγες ώρες μετά το σοβαρό επεισόδιο με το τουρκικό ελικόπτερο στη νήσο Ρω και τις εμπρηστικές δηλώσεις του επικεφαλής του τουρκικού Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης, (MHP) Ντεβλέτ Μπαχτσελί, ο αρχηγός των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων  θέλησε να δώσει το στίγμα των προθέσεων της Άγκυρας.

Κατά την επιθεώρηση που πραγματοποίησε σε ναύσταθμο, ο Χουλουσί Ακάρ και παρουσία των αρχηγών της Αεροπορίας, του Ναυτικού και του Στρατού αναφέρθηκε στην κατάσταση στο Αιγαίο.

Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, τόνισε πως «η Τουρκία επιθυμεί να γίνει το Αιγαίο θάλασσα ειρήνης, φιλίας και συνεργασίας και κάνει κάθε προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση».

Μετά την εκδήλωση καλής θέλησης, ωστόσο, πραγματοποίησε στροφή 180 μοιρών, λέγοντας πως «Να είστε σίγουροι όμως ότι δεν θα επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο στο Αιγαίο και στην Κύπρο. Γι᾽ αυτό το λόγο έχουμε πάρει με αποφασιστικότητα κάθε μέτρο και θα συνεχίσουμε να λαμβάνουμε».

 

pronews.gr