Απίστευτο ατύχημα στo Grand Prix του Μακάου: Μονοθέσιο «εκτοξεύτηκε» στις κερκίδες

H 17χρονη πιλότος, Σοφία Φλόερς, ανέπτυξε υπερβολική ταχύτητα λίγο πριν από μια κλειστή στροφή στον 4ο γύρο του Grand Prix του Μακάου και συγκρούστηκε με προπορευόμενο μονοθέσιο, με αποτέλεσμα πέντε άτομα να τραυματιστούν, σύμφωνα με το Sputnik.
ίγο μετά τη δεύτερη εκκίνηση του αγώνα, η Φλόερς έχασε τον έλεγχο του μονοθεσίου της πριν τη στροφή Lisboa και όπως φαίνεται και στο βίντεο, μπαίνει στη στροφή κυριολεκτικά πετώντας πάνω από μονοθέσιο αντιπάλου της και πέφτοντας πάνω σε κερκίδες.

Embedded video
Η Φλόερς «πέταξε» πάνω από τις προστατευτικές μπαριέρες και οριακά δίπλα από θεωρείο με τους φωτορεπόρτερ, κάμεραμεν αλλά και θεατές του αγώνα, ωστόσο κάποια ψηλά προστατευτικά τοποθετημένα στη στροφή κατάφεραν να κόψουν την πορεία της.
Σύμφωνα με την ενημέρωση που υπήρξε, η Φλόερς είχε τις αισθήσεις της όταν την έβγαλαν από το μονοθέσιο με πόνους στην πλάτη και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο για περαιτέρω εξετάσεις.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της FIA, «ένα σοβαρό ατύχημα συνέβη στον 4 γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Formula 3 όπου ενεπλάκη η Σοφία Φλόερς. Μετά από εξέταση από το ιατρικό τιμ η οδηγός έχει τις αισθήσεις της και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για περαιτέρω εξετάσεις».

Το ιατρικό ανακοινωθέν αναφέρει πως η νεαρή πιλότος τραυμάτισε την σπονδυλική της στήλη κι έτσι θα παραμείνει στο νοσοκομείο προκειμένου να υπάρξει παρακολούθηση της κατάστασης της.

 

cnn.gr