Απάντηση Γαβρόγλου σε Κατσανιώτη: Δεύτερο Πανεπιστήμιο στην Πάτρα με βάση το ΕΑΠ και ένταξη του ΤΕΙ

Την δημιουργία δεύτερου πανεπιστημίου στην Πάτρα, με βάση του ΕΑΠ και ένταξη σε αυτό, «παραδοσιακών» τμημάτων του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, προβλέπει το σχέδιο συννένωσης του Υπουργείου Παιδείας, όπως αποκάλυψε ο ίδιος ο υπουργος Κώστας Γαβρόγλου πριν από λίγο, σε απάντηση ερώτησης του Αχαιού βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Ανδρέα Κατσανιώτη.
Σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Γαβρόγλου, η αρχιτεκτονική προβλέπει μια νέα πανεπιστημιακή δομή, με βάση του Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και ένταξη σε αυτό των «παραδοσιακών» τμημάτων του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας.

Τα μέλη ΔΕΠ θα μείνουν σε αυτή την δομή και θα συνεχίσουν να κάνουν την δουλειά που κάνουν και σήμερα, είπε ο υπουργός Παιδείας.
«Σπάσατε τα μούτρα σας και πήγατε σε Plan B, φέρνοντας ένα σχέδιο Φρανκενστάιν» ήταν η απάντηση του κ. Κατσανιώτη.
Ο Αχαιός βουλευτής πρόσθεσε ότι το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας κάνει πολύ σπουδαία δουλειά και αντί ο υπουργός να το αντιμετωπίζει ως φτωχό συγγενή, πηγαίνοντάς το από εδώ και από εκεί, κρατώντας ομήρους 20.000 φοιτητές, θα ήταν καλύτερο να το αναβαθμίσει σε Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας με τεχνολογική κατεύθυνση, καλώντας τον κ. Γαβρόγλου, «να σταματήσει το παιχνίδι κοπτοραπτικής».

 

 

Σ. Παπανδρέου/pelop.gr