Αντισυνταγματική κρίθηκε η νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας στην Ολλανδία

Το Δικαστήριο της Χάγης έκρινε τον νυχτερινό εγκλεισμό στην Ολλανδία αντισυνταγματικό, μετά από ένδικο βοήθημα που κατέθεσε το “Ίδρυμα Αλήθειας περί του Ιού” (Virus Truth Foundation).

Σε μια ανακοίνωση, το Δικαστήριο στη Χάγη δήλωσε ότι η χρήση του νόμου περί εκτάκτων εξουσιών της πολιτικής αρχής από την κυβέρνηση – ένα νομοθέτημα έκτακτης ανάγκης που επιτρέπει στο κράτος να παρακάμψει τη νομοθετική διαδικασία για την επιβολή απαγόρευσης κυκλοφορίας σε «πολύ επείγουσες και εξαιρετικές περιστάσεις» – δεν δικαιολογείται σε αυτή την περίπτωση κατά τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης του κορωνοϊού.

Το Δικαστήριο έκρινε ότι το μέτρο της επιβολή της νυχτερινής απαγόρευσης κυκλοφορίας δεν συνεπάγεται το κατεπείγον που απαιτείται για να είναι σε θέση να κάνει χρήση της [πράξης] (δηλ. του νόμου περί εκτάκτων εξουσιών), συνεχίζοντας ότι η κυβέρνηση είχε χρόνο να συζητήσει μια τέτοια απαγόρευση νωρίτερα, για να καταλήξει στο ότι «η χρήση αυτού του νόμου για την επιβολή απαγόρευσης κυκλοφορίας δεν είναι νόμιμη»

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης της χώρας αναφέρει ότι μελετά τώρα την απόφαση.
enromiosini.gr με πληροφορίες από RT
Please follow and like us: