Ανθρωπισμός και Αριστερά

Κόπτονται οι αριστεροί για ανθρωπιά και αλληλεγγύη στον συνάνθρωπο «μετανάστη», την ίδια ώρα που η χλεύη τους και ο πόλεμος που έχουν εξαπολύσει στους γηγενείς της Χώρας μας είναι άνευ προηγουμένου, όσων αφορά των ενεργειών της εκλεγμένης (ανθ)Ελληνικής κυβέρνησης.

τσίπρας_1Τις προάλλες ο κ. Κουρουμπλής ζήτησε με έγγραφό του, την παραχώρηση των κατασκηνώσεων, που ανήκουν σε τραπεζικά και κοινωφελή ιδρύματα, ώστε να στεγάσει η πολιτεία τα εισερχόμενα από ανατολάς καραβάνια. Με αυτό τον τρόπο προσπαθούν να εξευτελίσουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια όσο γίνεται περισσότερο και εξηγούμαι. Τους χαλεπούς καιρούς που βιώνουμε, η κατασκήνωση αποτελεί μία διέξοδο για τα Ελληνόπουλα, μιας και δεν υπάρχει πλέον η δυνατότητα των οικογενειακών διακοπών για χιλιάδες Ελληνικές οικογένειες. Βέβαια το παράδοξο στην όλη αυτή ιστορία είναι άλλο.

Οι ανά την Ελλάδα κατασκηνώσεις δεν μπορούν να στο σύνολό τους να δεχτούν πάνω από 8.000 (ανο)ματαίους. Τη στιγμή που γράφονται οι γραμμές αυτές δύο με δυόμιση χιλιάδες εισρέουν σε καθημερινή βάση από τα τουρκικά παράλια. Ποιος ο λόγος να προκληθεί τέτοια αναστάτωση στα μικρά Ελληνόπουλα, που αν μη τι άλλο, περιμένουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές στην κατασκήνωση ως μάννα εξ ουρανού; Μήπως δεν υπάρχουν κρατικές εκτάσεις και εγκαταλειμμένα δημόσια κτίρια , μακριά από κατοικημένες περιοχές, ώστε να εγκατασταθούν οι λεγόμενοι πρόσφυγες; Φυσικά και υπάρχουν. Μήπως οι κυβερνώντες δεν μπορούν να ζητήσουν έξωθεν βοήθεια για υλικό στέγασης (σκηνές κλπ. ); Φυσικά και μπορούν.

Τις προάλλες είχα συνομιλία με συμμαθήτρια μου η οποία ζει και εργάζεται, χρόνια τώρα, στο Κουβέϊτ και η οποία μου είπε το εξής: Οι άραβες έχουν επτασφραγίσει τα σύνορά τους στη μεταναστευτική λαίλαπα. Ωστόσο δίδουν εκατομμύρια δολάρια για ανθρωπιστική βοήθεια στους λαθρομετανάστες.

Οπότε, όπου και αν προσέφευγε η Ελληνική κυβέρνηση για βοήθεια, είναι σίγουρο ότι κανείς ανά τον κόσμο δεν θα της την αρνιόνταν. 4000 σκηνές να ζητούσε, δυνατότητας 30-40 ατόμων, όχι 25000 εγκλωβισμένους που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση, αλλά 200.000 θα μπορούσε να στεγάσει, μιας και τους (υπο)δέχτηκε. Αν προσέφευγε. Το θέμα είναι ότι, οι κυβερνώντες αποσκοπούν στην κατάλυση της ιδιοκτησίας όπως τη φαντάζονται αυτοί με τα πρότυπα του σοβιέτ.

Δεν είναι ότι δεν θέλουν να εφαρμόσουν αυτά που η κοινή λογική επιτάσσει. Είναι ότι δεν μπορούν να ξεφύγουν από την «πεπετημένη» αριστερή ιδεολογία που τους αναγκάζει να συμπεριφέρονται κατ’ αυτό τον τρόπο. Ζητούν την ξένη ιδιοκτησία για να εκπληρώσουν τα «ιδεώδη» του κουμουνιστικού μανιφέστου. Αν η Χώρα καταστεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης τότε όχι μόνο κατασκηνώσεις θα επιτάξουν, αλλά ό,τι έχει σχέση με ατομική ιδιοκτησία για να εκπληρώσουν το «θεάρεστο» κοινωνικό τους έργο. Τώρα, όσα έπραξε η βουλευτής του Σύριζα κ. Καρακώστα, που πήρε στο σπίτι της στη Μυτιλήνη πενταμελή οικογένεια προσφύγων, μόνο σε προφάσεις εν αμαρτία θα χαρακτηρίσω το γεγονός. Δεν θα μου έκανε εντύπωση τον επόμενο χειμώνα, που δεν είναι πολύ μακριά, αν έβγαινε κυβερνητική οδηγία που να υποχρεώνει τα κλιμακοστάσια των πολυκατοικιών να παραμένουν ανοιχτά τις κρύες νύχτες, ώστε να βρίσκουν σε αυτά καταφύγιο οι τριτοκοσμικοί για να μην παγώσουν. Όλα αυτά βέβαια αν θα υπάρχει κυβέρνηση Σύριζα μέχρι τον επόμενο χειμώνα, γιατί πολλά ακούγονται.

ΚΕΡΒΕΡΟΣ

Τα σχόλια είναι κλειστά.