Ανδρέας Τσώλης: Θέλουμε και επιδιώκουμε μια νέα αρχή με όραμα – προοπτική – ελπίδα για τον Δήμο Αγρινίου

Αγαπητοί Δημότες

Στις επερχόμενες  Δημοτικές  εκλογές καλείστε να επιλέξετε με την ψήφο σας τον συνδυασμό από τον οποίο θα εκλεγεί και ο Νέος Δήμαρχος και η νέα δημοτική αρχή του Δήμου Αγρίνιου.

Με τις εκλογές αυτές ολοκληρώνονται οι δυο θητείες της Δημαρχίας του κ. Παπαναστασίου.

Δυο θητείες που χαρακτηρίζονται από ανυπαρξία έργων και υποδομών  που θα συνέβαλαν ώστε  ο  Δήμος να είναι οικονομικά ισχυρός και θα ενισχύονταν η τοπική οικονομία  και αγορά.

Έργα και υποδομές που θα λειτουργούσαν αντισταθμιστικά και ανακουφιστικά στην δοκιμαζόμενη λόγω οικονομικής κρίσης κοινωνία  των Δημοτών.

Και  που θα οδηγούσε κυρίως την νεολαία να μείνει στον τόπο καταγωγής της και να δραστηριοποιηθεί επαγγελματικά χωρίς να είναι υποχρεωμένη να  γίνει είτε εσωτερικός είτε εξωτερικός μετανάστης.

Ακόμα θα έδιναν κίνητρο σε  νέους επενδυτές για να δραστηριοποιηθούν  επαγγελματικά.

Και ταυτόχρονα θα  δημιουργούνταν οι προϋποθέσεις για να αποκτήσει ο Δήμος ταυτότητα αναγνωρισιμότητας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, που θα  ενίσχυε  την  ούτως η άλλως ανύπαρκτη  επισκεψιμότητας της και θα έδινε πνοή στην τοπική οικονομία και αγορά.

Αυτό ήταν και το ΜΕΓΑΛΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ του Κ. ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ και με τον εαυτό του και με τους Δημότες μιας και παρέλαβε έναν Δήμο χωρίς οικονομικά προβλήματα και με τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα τελειωμένα ή σε εξέλιξη από τους προκάτοχους του.

Ο κ. Παπαναστασίου δυστυχώς δεν κατόρθωσε επί μια οκταετία να δώσει νέα  πνοή στην πόλη καταδικάζοντας την στο τέλμα της  αφάνειας και της οικονομικής απραξίας που η τοπική οικονομία ανακύκλωνε τις  δικές της οικονομικές δυνατότητες εν μέσω οικονομικής κρίσης .

Ήταν και ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΣΚΟΠΟΣ ΚΑΙ ΣΤΟΧΟΣ που η πραγματοποίησή του θα τον αναδείκνυε  σε   έναν ικανό Δήμαρχο με όραμα και προοπτική που θα διεκδικούσε με αξίωση την τρίτη του θητεία.

Και δυστυχώς για τον Δήμο αλλά και τον ίδιον όχι μόνο δεν πραγματοποίησε αλλά ούτε καν το προσπάθησε.

Και είναι γνωστό ότι ένας οικονομικά ανίσχυρος Δήμος χωρίς οικονομικές δυνατότητες, χωρίς την δημιουργία αναπτυξιακών υποδομών είναι καταδικασμένος στην αφάνεια .

Δεν εκμεταλλεύτηκε δε, δεν αξιοποίησε και δεν πρόβαλλε  καν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του Δήμου (ΥΔΑΤΙΝΟ  ΣΤΟΙΧΕΙΟ, ΟΡΕΙΝΟΙ  ΟΓΚΟΙ, ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΓΙΑ  ΟΛΟ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ)  μέσα από τις δυνατότητες και ευκαιρίες των αναπτυξιακών Ευρωπαϊκών προγραμμάτων που με σιγουριά θα οδηγούσαν στην δημιουργία τουριστικών υποδομών και επιχειρήσεων με αποτέλεσμα την οικονομική ανάπτυξη του Δήμου και της τοπικής οικονομίας και αγοράς.

Τον οικονομικό και όχι μόνο μαρασμό του Αγρινίου και των Τοπικών Κοινοτήτων τον διαπιστώνει καθημερινά ο κάθε πολίτης του Δήμου, και κάθε επαγγελματίας.

Κανένας επισκέπτης από την Ελλάδα ή το Εξωτερικό δεν έχει κίνητρο να επισκεφτεί το ΑΓΡΙΝΙΟ διαμένοντας σε αυτό ούτε ως  επισκέπτης ούτε ως   τουρίστας,  κάτι που θα οδηγούσε στην τόνωση και ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας και αγοράς.

Η  φράση ‘’τουρίστας στο Αγρίνιο’’ αποτελεί φράση ανεκδότου.

Όταν οι περισσότερες  πόλεις στην Ελλάδα κάθε καλοκαίρι και όχι μόνο, προσελκύουν πλήθος κόσμου και επισκεπτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό μέσω πλήθους  κοινωνικοπολιτιστικών  δραστηριοτήτων, ο Δήμος  Αγρινίου αρκείται στην ικανοποίηση των δημοτών του μέσα από τα τοπικά πανηγύρια που απευθύνονται σε ένα συγκεκριμένο κοινό του Δήμου, και ελάχιστες  μουσικές εκδηλώσεις που για φέτος ήταν σχεδόν ανύπαρκτες.

Πλήρως υποταγμένος στο κομματικό του καθήκον δεν διεκδίκησε ποτέ αυτό που θα έδωνε πνοή στην πόλη αλλά αντιθέτως έβλεπε τις ευκαιρίες να χάνονται η  μια με την άλλη. Μεγάλο παράδειγμα είναι η υπόθεση του Πανεπιστημίου.

Στέρησε δε επι οκτώ χρόνια από τους πολίτες την πεζοδρόμηση του  Αγρινίου που με την ‘’μαυρογυαλούρικη’’ ψηφοθηρική τακτική  παρελθόντων ετών πραγματοποίησε τους τελευταίους μήνες της θητείας του.

Μαζί με τις εκσκαφές της εσωτερικής οδοποιίας πάλι με την ίδια παρελθοντολογική μικροπολιτική τακτική,  εν μέσω θέρους ταλαιπώρησαν, ταλαιπωρούν και δυσκολεύουν την κίνηση των πολίτων.

Με την ολοκλήρωση τους να διαρκεί εν μέσω του επερχόμενου Χειμώνα που οι πολλές  βροχές που χαρακτηρίζει το μικροκλίμα του Δήμου, θα συμβάλει στην ατέλειωτη ταλαιπωρία των πολιτών. Πέρα από την ούτως ή άλλως ενδεχόμενη επικινδυνότητα.

Στον Δήμο Αγρινίου ο μοναδικός συνδυασμός που διαθέτει το όραμα, την προοπτική την  γνώση και εμπειρία, προκειμένω  να αντιμετωπίσει τις σύγχρονες προκλήσεις μιας σύγχρονης πόλης ανοιχτής και πράσινης και να αναδείξει τα εδώ και χρόνια απαξιωμένα συγκριτικά πλεονεκτήματα του Δήμου που  θα βγάλουν τον Δήμο ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΛΜΑ ΤΗΣ ΑΦΑΝΕΙΑΣ και της εσωστρέφειας είναι ο συνδυασμός <<ΑΓΡΙΝΙΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΟ ΥΠΕΡΚΟΜΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ >>του Υποψήφιου Δημάρχου ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΡΑΠΕΖΙΩΤΗ .

Με δεδομένα  το ήθος την γνώση και την  εμπειρία μου, η εκλογή μου θα συμβάλλει να υλοποιηθούν όλες οι προϋποθέσεις για να πέτυχουμε τον στόχο για ένα  βιώσιμο Δήμο ανοιχτό και πράσινο.

Με ένα βιώσιμο και οικονομικά ισχυρό ΑΓΡΙΝΙΟ αλλά και με ισχυρές  ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ.

Προς τον σκοπό αυτό θα συμβάλλω με όλες μου τις δυνάμεις προκειμένω:

Να Δημιουργήσουμε τις υποδομές για ένα ανοιχτό και πράσινο ΔΗΜΟ  με ίσες δυνατότητες και ευκαιρίες για όλους.

Να στηρίξουμε την τοπική οικονομία και αγορά με την ανάπτυξη και δημιουργία νέων δυνατοτήτων και επαγγελματικών ευκαιριών, εκμεταλλευόμενοι όλα  τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του Δήμου όπως το υδάτινο στοιχείο, οι  ορεινοί όγκοι,  η δυνατότητα τουριστικής ανάπτυξης για όλο τον χρόνο, μέσω των αναπτυξιακών νόμων και ευκαιριών για την δημιουργία νέων επιχειρήσεων.

Να δημιουργήσουμε κίνητρα και υποδομές για τους  Νέους προκειμένω  να μείνουν στον τόπο τους και να δραστηριοποιηθούν επαγγελματικά.

Να δημιουργήσουμε την ταυτότητα αναγνωρισιμότητας του Δήμου στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό μέσα από την ανάπτυξη κοινωνικοπολιτιστικών δραστηριοτήτων (φεστιβάλ  Μουσικής, θεάτρου , Χορού, Κινηματογράφου )με στόχο την μεγάλη επισκεψιμότητα του Δήμου που  θα τονώσει την τοπική οικονομία  και αγορά .

Να δημιουργήσουμε Ιστορικά και Λαογραφικά  Μουσεία με στόχο την προβολή της πολιτιστικής μας κληρονομίας.

Μουσείο Νερού, Μουσείο Καπνού, Κεντρικό Μουσείο Κοινοτήτων . (Ποντιακό στοιχείο, Βλάχοι , Καραγκούνηδες) .

Να διεκδικήσουμε  την  Δημιουργία Ανοιχτού Θεάτρου στην κοίτη του Αχελώου δίπλα από το Αρχαίο Θέατρο Στράτου με σκοπό την δημιουργία φεστιβάλ Αρχαίου Θεάτρου και άλλων πολιτιστικών δράσεων. (συναυλίες κλπ) που θα συμβάλλει στην μεγάλη επισκεψιμότητα και και θα τονώσει την  τοπική οικονομία και αγορά.

Να Δημιουργήσουμε υποδομές για την καλύτερη και ποιοτικότερη διαβίωση των πολιτών   αναπτύσσοντας νέους χώρους  πράσινου, αθλητισμού και αναψυχής  για όλους τους πολίτες με ιδιαίτερο σεβασμό στους ΑΜΕΑ .

Να Δημιουργήσουμε χώρους , υποδομές και σημεία αναφοράς σε  κτίρια Δήμου και χώρους της  Δημοτικής Αγοράς για την ισότιμη πρόσβαση  σε όλες τις κοινωνικές ομάδες με σκοπό την ανταλλαγή ιδεών και απόψεων και την ανάπτυξη κοινονικοπολιτιστικών δράσεων, κοινωνικής αλληλεγγύης  με την βοήθεια ειδικών επιστημόνων.

Να  συνεργαστούμε με όλες τις δομές Δημοσίας Υγείας (ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ,ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ, ΚΕΝΤΡΟ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ , ΚΕΦΙΑΠ ) για την  δημιουργία κοινών δράσεων με στόχο την ενημέρωση ,την πρόληψη και γενικά την  αναβάθμιση των Υπηρεσιών Υγείας των πολιτών.

Να δημιουργήσουμε υποδομές Αλληλεγγύης μέσω του εθελοντισμού για τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες πέρα από τις ήδη υπάρχουσες.

Να Εφαρμόσουμε όλες τις αρχές Δικαίου που προβλέπονται από την νομοθεσία για τον συνεχή  Έλεγχο και λογοδοσία της Δημοτικής Αρχής.

Για  την εφαρμογή των συνταγματικών αρχών της ισότητας και αξιοκρατίας στην λειτουργία του Δήμου.

ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΔΗΜΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΛΟΓΟ ΣΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΘΑ ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ.

 

 

ΑΝΔΡΕΑΣ ΤΣΩΛΗΣ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ.

<<ΑΓΡΙΝΙΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΟ ΥΠΕΡΚΟΜΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

                                 Βιώσιμη Πόλη -Ισχυρές Κοινότητες >>

ΤΟΥ  Υποψήφιου Δημάρχου ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΡΑΠΕΖΙΩΤΗ

 

Βιογραφικό:

Ανδρέας Τσώλης του Σταύρου

Γεννήθηκα και κατοικώ μονιμά στο ΑΓΡΙΝΙΟ με καταγωγή από Γουριώτισσα και Λεπενού της Δ.Ε. Στράτου.

Είμαι ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ της ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΠΕΙΡΑΙΑ (νυν Πανεπιστήμιο Πειραιώς) με ειδίκευση στην ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ και κάτοχος ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥ ΤΙΤΛΟΥ ΣΠΟΥΔΩΝ στην ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΜΟΝΑΔΩΝ ΥΓΕΙΑΣ.

Εργάστηκα σε μεγάλες Πολυεθνικές Επιχειρήσεις και ως Ελεύθερος Επαγγελματίας ΛΟΓΙΣΤΗΣ-ΦΟΡΟΤΕΧΝΗΣ επι μια Δεκαπενταετία .

Διορίστηκα με την διαδικασία του ΑΣΕΠ ως Δημοτικός Υπάλληλος όπου υπηρέτησα στον πρώην Δήμο Στρατου και από το 2010 στον ενιαίο Δήμο ΑΓΡΙΝΙΟΥ επι 16 χρόνια.

Από το έτος 2015 έως το έτος 2018 διετέλεσα Προϊστάμενος της Ταμειακής Υπηρεσίας του Δήμου.

Από το έτος 2019 έως τον Ιούνιο του εχτούς 2021 Διετέλεσα ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ Γενικού Νοσοκομείου ΑΙΤ/ΝΙΑΣ.

Παράλληλα με το ελεύθερο επάγγελμα εργάστηκα εργάστηκα ως Έκτακτος καθηγητής στο ΤΕΙ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ επι μια δεκαετία ως αναπληρωτής  καθηγητής σε ΛΥΚΕΙΑ και στο Δημόσιο ΙΕΚ.

Έχω διδάξει ως εισηγητής σε  πλήθος σεμιναρίων σε  Ιδιωτικά ΙΕΚ-ΚΕΚ.

 

Please follow and like us: