Αναστέλλουν τη λειτουργία τους 40 σχολεία στην Ήπειρο

Ερημοποίηση σε αρκετές κοινότητες των νομών της Ηπείρου.

Η υπογονιμότητα αλλά και η μετακίνηση των μαθητών προς τα κεντρικά σχολεία της πόλης οδηγούν βαθμιαία στο κλείσιμο των περιφερειακών σχολείων, όπως εξηγεί ο δήμαρχος Ιωαννίνων.

Η ερημοποίηση αυτή μεταφράζεται στην αναστολή περίπου 40 σχολείων στην Ήπειρο

Όπως εξήγησε ο δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ, 160 χιλ. είναι οι κάτοικοι σε όλον τον νομό Ιωαννιτών με 110 χιλ. να βρίσκονται εντός του δήμου, εκτός από τους δήμους Κόνιτσας και Μετσόβου και τον γειτονικό δήμο Ζίτσας, που έχει μεγάλες κοινότητες, ο νομός έχει περίπου 300 μικρές κοινότητες.

Αν και μιλάμε για αναστολή σε σπάνιες περιπτώσεις ξαναλειτουργούν αυτά τα σχολεία όπως τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Ελισάφ.

Ωστόσο όπως εξήγησε, γίνεται προσπάθεια εκμετάλλευσης των κλειστών σχολείων με αναδιάταξη των σχολικών μονάδων, προκειμένου να γίνει αποσυμφόρηση των μονάδων που έχουν μεγαλύτερο αριθμό μαθητών.

Ήδη 25 νηπιαγωγεία και 15 δημοτικά σχολεία δεν θα λειτουργήσουν το νέο σχολικό έτος καθώς δεν έχει συμπληρωθεί ο απαραίτητος αριθμός μαθητών ή δεν υπάρχει καθόλου μαθητικό δυναμικό.

Η σχετική απόφαση από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης δημοσιεύθηκε ήδη στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Αναλυτικότερα, τα νηπιαγωγεία τα οποία κλείνουν είναι: Κεραματών, Κυψέλης, Λουτρότοπου, Πέτρας και Ροδαυγής στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας, Γκρίκας, Καρβουναρίου, Κεστρίνης και Μαζαρακιάς στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας, Αβγού, Ασβεστοχωρίου, Βωβούσας, Βοτονοσίου, Διστράτου, Επισκοπικού, Ηλιόκαλης, Κεφαλοχωρίου, Νήσου, Περιβλέπτου, και Τσεπελόβου στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων, Αρχαγγέλου, Βαλανιδορράχης, Βουβοποτάμου και 1ο Ειδικό στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας.

Τα Δημοτικά Σχολεία που κλείνουν είναι: Κομμένου, Παλαιοκάτουνου στην Άρτα, Γκρίκας- Ψάκας, Κεστρίνης και Μαζαρακιάς στη Θεσπρωτία, 25ο, Ασβεστοχωρίου, Κεφαλοχωρίου, Κοντινών, Άνω Λαψίστας, Ματσουκίου, Πλατανούσας, Ποταμιάς Κουκλεσίου και Τσεπελόβου.

 

 

 

 

 

 

 

Το agrinioreport.com δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου.

 

Please follow and like us: