Ανακοίνωση Σωματείων ΕΚΑ για το συνέδριο της Γ.Σ.Ε.Ε.

Τα Δ.Σ. των σωματείων μας καταδικάζουμε και καταγγέλλουμε στους συναδέλφους των κλάδων μας και σ’ όλη την εργατική τάξη τις μεθοδεύσεις της ηγετικής ομάδας της Γ.Σ.Ε.Ε. για συνέδριο παρωδία που θυμίζει άλλες εποχές και θα γράψει μαύρες σελίδες στην ιστορία του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος.

Η ανακοίνωση για διεξαγωγή συνεδρίου σε πολυτελές ξενοδοχείο στο Καβούρι Αττικής με fast track εργασίες για την Τρίτη 25 Φλεβάρη , αποδεικνύει ότι αυτή η πλειοψηφία μόνο συνέδριο δε θέλει να γίνει.

Δε θέλει να συζητηθούν τα προβλήματα των εργαζομένων, ένα μόνο τους ενδιαφέρει , πως θα νομιμοποιήσουν τα όργια και τη νοθεία προκειμένου να στρογγυλοκαθίσουν πάλι στις καρέκλες τους και να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην εργοδοσία και στις κυβερνήσεις.

Παίρνουν και τα μέτρα τους για να εξασφαλίσουν τους σχεδιασμούς τους. Οι ίδιοι ανήγγειλαν ότι αυτή η παρωδία θα εποπτεύεται από τον πρωθυπουργό , τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου , τον υπουργό προστασίας του πολίτη και παρουσία αστυνομικής δύναμης.

Με βία , νοθεία, καταστολή και τρομοκρατία δε γίνεται συνέδριο για τα συμφέροντα των εργατών. Η απάντησή μας είναι διαρκείς αγώνες για την προώθηση και επίλυση των προβλημάτων της εργατικής τάξης, απομονώνοντας παντού τον εργοδοτικό κυβερνητικό συνδικαλισμό μέχρι να τον βγάλομε από τον σβέρκο μας.

 

ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ