Ανακοίνωση ΕΥΠΣ Δυτικής Ελλάδας: «Προπέτασμα καπνού για απόκρυψη της πραγματικότητας» η τοποθέτηση του Υφυπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Ευάγγελου Τουρνά, στην Βουλή των Ελλήνων

«Προπέτασμα καπνού για απόκρυψη της πραγματικότητας».

Κύριε Υπουργέ, Παρακολουθήσαμε την τοποθέτηση του Υφυπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Ευάγγελου Τουρνά, στην Βουλή των Ελλήνων, για θέματα που σχετίζονται με την λειτουργία του Πυροσβεστικού Σώματος.

Αυτή τη φορά όμως, δε μας προκάλεσε καμία έκπληξη(!!!), αυτή τη φορά μας εξόργισε πραγματικά και μαζί με εμάς και το σύνολο του προσωπικού του Πυροσβεστικού Σώματος. Η ανωτέρω τοποθέτηση συνεχίζει να είναι εκτός πραγματικότητας αφού δεν έχει καμία συνάφεια με τα πραγματικά και μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Πυροσβεστικό Σώμα καθημερινά, τα οποία και έχουμε αναδείξει κατ΄ επανάληψη και αποδείχτηκαν για ακόμη φορά την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο, και όχι μόνο.
Δυστυχώς ο κ. Υφυπουργός συνεχίζει αυτή την ακατανόητη και εξοργιστική τακτική, χωρίς ωστόσο να προχωρά σε προτάσεις και λύσεις ουσιαστικής αποτελεσματικότητας, παρ’ όλο που κατέχει αυτή τη θέση δύο έτη τώρα. Συνεχίζει να αγνοεί και με προκλητικό τρόπο να ακυρώνει την υπερπροσπάθεια, τον απαράμιλλο ζήλο, τον υψηλό επαγγελματισμό και τις ατελείωτες ώρες απλήρωτης εργασίας (υπερεργασίας) των υπηρετούντων στο Πυροσβεστικό Σώμα, που καταθέτουν στα πεδία των επιχειρήσεων (όπως π.χ. μεγάλες δασικές πυρκαγιές, πλημμυρικά φαινόμενα, αστικά συμβάντα και όπου αλλού απαιτηθεί). Αρνείται να κατανοήσει πεισματικά, παρότι επαναλαμβάνουμε βρίσκεται για μεγάλο διάστημα στη συγκεκριμένη θέση, την τεράστια έλλειψη Μονίμου Πυροσβεστικού Προσωπικού που μαστίζει το Πυροσβεστικό Σώμα και δυσχεραίνει την εφαρμογή κάθε είδους επιχειρησιακού σχεδιασμού.
Αντιθέτως, κατά την τοποθέτηση του, θεωρεί ότι τα προβλήματα του Σώματος θα επιλυθούν με την αλλαγή ωραρίου, την οποία και μελετάει και ενδεχομένως να πραγματοποιήσει, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά. Κύριε Υπουργέ, Θα πρέπει να παρέμβετε χωρίς καμία περαιτέρω καθυστέρηση, για τα λεγόμενα του κ. Υφυπουργού στην Βουλή των Ελλήνων, ως ο άμεσα πολιτικός του προϊστάμενος, ώστε να αποκατασταθεί η ηρεμία στο Πυροσβεστικό Προσωπικό προκειμένου να συνεχίσει, όπως πάντα πράττει, απερίσπαστο να προσφέρει στο πεδίο των επιχειρήσεων.
Σας ξεκαθαρίζουμε με κατηγορηματικό τρόπο, πως θέμα αλλαγής ωραρίου των Υπηρετούντων στο Πυροσβεστικό Σώμα δεν τίθεται. Επιπλέον σας υπενθυμίζουμε, πως σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση, θα μας βρείτε απέναντί σας με συνεχόμενες και ογκώδεις κινητοποιήσεις, όπως είχε συμβεί και στο παρελθόν για το συγκεκριμένο θέμα.
Ταυτόχρονα, πρέπει επιτέλους, να προβείτε σε μαζικές προσλήψεις Μονίμου Πυροσβεστικού Προσωπικού καθώς και σε άμεσες λύσεις σε θεσμικά, δομικά και οικονομικά ζητήματα, σύμφωνα με το διεκδικητικό μας πλαίσιο, γιατί μόνο έτσι θα συνεχίσει να ανταπεξέρχεται τόσο επιχειρησιακά όσο και εργασιακά το Πυροσβεστικό Σώμα.
ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                         Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΦΕΡΤΑΚΗΣ  ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ                  ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

 

                                                                                    

Please follow and like us: