-->

Αμηχανία στις αρχές του Ισραήλ-Ισχυρίζονται ότι οι ανεμβολίαστοι είναι πιο προσεχτικοί από τους εμβολιασθέντες

Από τους 61 Ισραηλινούς που νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση οι 37 είναι πλήρως εμβολιασθέντες και οι 14 δεν έχουν εμβολιαστεί.

 

Αμηχανία στις αρχές του Ισραήλ καθώς από τους  61 Ισραηλινούς που νοσηλεύονται με COVID-19 σε σοβαρή κατάσταση οι 37 είναι πλήρως εμβολιασμένοι και οι 14 δεν έχουν εμβολιαστεί-σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπ. Υγείας που έδωσε στη δημοσιότητα η κυβέρνηση του Ισραήλ το βράδι της Κυριακής 18 Ιουλίου 2021.

Όπως αντιλαμβάνεστε οι αρμόδιοι του Υπ. Υγείας στη χώρα προσπαθούν να ερμηνεύσουν το φαινόμενο με τους εμβολιασθέντες ασθενείς σε σοβαρή κατάσταση και αυτό που έχουν να πουν για την ώρα είναι ότι η πλειονότητα των σοβαρά ασθενών εμβολιάστηκαν και έτσι ο πληθυσμός είναι πιθανό να λάβει περισσότερη εκπροσώπηση (!).

Είναι επίσης πιθανό τα άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί να είναι πιο προσεκτικά από εκείνα που ένιωθαν προστατευμένα από τα εμβόλια(!)

Κανένα πλήρως εμβολιασμένο άτομο κάτω των 50 ετών δεν ήταν σε σοβαρή κατάσταση ενώ το  μόνο άτομο με σοβαρή κατάσταση με πλήρη εμβολιασμό κάτω των 60 ετών ήταν στην ηλικιακή ομάδα 50-59.

Περισσότερο από το 56% όλων των Ισραηλινών είναι πλήρως εμβολιασμένοι και περισσότερο από το 90% αυτών άνω των 60 ετών έχουν λάβει και τις δύο δόσεις του εμβολίου Pfizer.

Το απόγευμα της Κυριακής, υπήρχαν 6.598 ενεργά κρούσματα COVID στο Ισραήλ, με 121 σε νοσοκομεία, 61 σε σοβαρή κατάσταση και 14 σε αναπνευστήρες.


Επίθεση από διαδηλωτές που διαμαρτύρονταν νωρίτερα έξω από το Προεδρικό Μέγαρο στη Λευκωσία κατά των μέτρων περιορισμού του κορωνοϊού δέχθηκαν το βράδυ της Κυριακής οι εγκαταστάσεις του εκδοτικού συγκροτήματος «ΔΙΑΣ», με κύριο στόχο το τηλεοπτικό κανάλι Σίγμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Αστυνομία, σημειώθηκαν επεισόδια, με διαδηλωτές να πετάνε κροτίδες και να προκαλούν ζημιές βάζοντας φωτιά στα αυτοκίνητα των εργαζομένων του συγκροτήματος.

Οι διαδηλωτές εισέβαλαν και στο κτίριο προκαλώντας ζημιές, ρίχνοντας πέτρες. Μπήκαν αρχικά στον προαύλιο χώρο του συγκροτήματος, ενώ κατόπιν κατευθύνθηκαν εντός του συγκροτήματος, την ώρα μάλιστα που ήταν σε εξέλιξη η μετάδοση του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Σίγμα.

Στη συνέχεια κατευθύνθηκαν ξανά στο Προεδρικό όπου σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, επιτέθηκαν σε μέλη της Αστυνομίας που βρίσκονταν στο σημείο. Σημειώθηκε ένας τραυματισμός αστυνομικού ο οποίος δέχθηκε τις πρώτες βοήθειεςμ ενώ αναφέρονται και εκτεταμένες υλικές ζημιές.

«Η επίθεση που δέχτηκε το «Σίγμα», συνιστά πλήγμα κατά της δημοκρατίας και κατά της νομιμότητας το οποίο δεν γίνεται ανεκτό», αναφέρει σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και προσθέτει: «Το κράτος θα απαντήσει αυστηρά σε όσους αγνοούν τους νόμους. Η υγεία, η ασφάλεια των πολιτών και η δημοκρατία μας δεν θα αφεθεί στα χέρια ανεύθυνων πολιτών».

Την επίθεση στο δημοσιογραφικό συγκρότημα καταδίκασε η Πρόεδρος της Βουλής της Κυπριακής Δημοκρατίας Αννίτα Δημητρίου. Όπως αναφέρει σε ανάρτηση της στο Τwitter, «την Ελευθεροτυπία και τη Δημοκρατία έχουμε χρέος να τις προστατεύσουμε με κάθε κόστος».

 

 kourdistoportocali.com

Please follow and like us: