Ακυρώθηκε η συναυλία του Ανδρέα Κατερινόπουλου που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί το Σάββατο 9/9 στο Ρωμαϊκό Ωδείο Πάτρας

Ποιος ο λόγος της ακύρωσης της συναυλίας- Τι δηλώνει ο ίδιος ο καλλιτέχνης στο agrinioreport.com .

11984367_10206970892686473_1485556873_o

 

Ακυρώθηκε η παρουσίαση του ορχηστρικού έργου OJOS VERDES του Ανδρέα Κατερινόπουλου που επρόκειτο να παρουσιαστεί στο Ρωμαϊκό Ωδείο Πάτρας σήμερα Σάββατο  9/9 Λόγω δυσεπίλυτων τεχνικών προβλημάτων. Ήταν  αδύνατο να βρεθεί λύση λόγω του πιεσμένου χρόνου.

Θα πρέπει εδώ να σημειώσουμε ότι στη συναυλία του Σεπτεμβρίου σύμφωνα πάντα με τον συνθέτη, ότι ο ίδιος θα συνεργαζόταν με την διακεκριμένη τραγουδίστρια της λυρικής σκηνής κα Ελένη Βουδουράκη το κουαρτέτο της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, τον μαέστρο κο Αναστάσιο Στρίκο και τον βιρτουόζο βιολιστή Γιάννη Γεωργιάδη πρόσωπα που εκτιμά και σέβεται τόσο καλλιτεχνικά όσο και σε προσωπικό επίπεδο. Οποιαδήποτε άλλη ανακοίνωση η ΔΤ δεν ισχύει ρητά και κατηγορηματικά.

Ο ίδιος ο καλλιτέχνης δηλώνει:

«Νοιώθω βαθύτατα προσβεβλημένος. Τα τελευταία χρόνια δρω και λειτουργώ σ αυτό το χώρο με σκυμμένο το κεφάλι. Κάθε μου πράξη εξυπηρετεί την τέχνη την όποια υπηρετώ και την σκηνή. Μιας και θεωρώ ότι όλοι οι καλλιτέχνες είμαστε ζωντανοί γιατί η ίδια η τέχνη μας το επιτρέπει, μας διαλέγει το θέατρο, μας διαλέγει η σκηνή. Όλα τ άλλα τα ξεβράζει. Τις παραπάνω εξελίξεις δεν μπορώ να τις αντιμετωπίσω με τίποτε άλλο λιγότερο παρά μόνο με χιούμορ.

Να ευχαριστήσω τον Πολιτιστικό Οργανισμό και την Διοίκηση για την πρόσκληση, την  καλή διάθεση να ξεπεραστούν τα όποια προβλήματα και το τρέξιμο, επίσης για την υπομονή τους την Τώνια, τον Αναστάσιο Σ, την Ελένη Β, το μοντέλο (Ραφαήλ), τον Γιώργο Μ, τον Βασίλη Σ, τον Αστέριο Π, τον Μάνο Γ, τον Γιάννη Γ, τον Γιώργο Αρ, την Ελένη Π. και τα αστέρια της, την Ευγενία Κ, τον Γιώργο Μπ, τον Δημήτρη Μ, τον Δημήτρη Β, τον Νίκο Ελ, τoν Mάκη Κ, την Άντα, το Δημοτικό Ωδ. Πατρέων και το Μαράκι (μοντέλο επίσης). Λοιπόν …τραγουδάκι τώρα… Because Bad choices make good stories

ΑΚ: Στους εντάξει λέμε «Ναι»

https://www.youtube.com/watch?v=Xtf36EUfcI0

 

Ανδρέας Κατερινόπουλος

 

 

 

Δείτε αναλυτικά όλους τους συντελεστές καθώς και το μέγεθος αυτής της τόσο ξεχωριστής και μυσταγωγικής παράστασης που ακυρώθηκε:

 “OJOS VERDES

ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΡΩΜΑΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΠΑΤΡΑΣ

To Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας, παρουσιάζει το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου, το ορχηστρικό έργο «Ojos Verdes», του Ανδρέα Κατερινόπουλου όπου και ‘βρίσκει’ επιτέλους το δρόμο του για τη  φεστιβαλική συναυλία. Ο πιανίστας, συνθέτης, αλλά και δημιουργός Ανδρέας Κατερινόπουλος φιλοξενείται στην σκηνή του Ρωμαϊκού Ωδείου Πάτρας για να διευθύνει μια ξεχωριστή, μυσταγωγική παράσταση! Η διακεκριμένη μεσόφωνος Ελένη Βουδουράκη της Λυρικής Σκηνής τραγουδά επί σκηνής.

Το μινιμαλιστικό αυτό έργο, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο «Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης» το 2014 και αποτελείται από 7 πρωτότυπα soundtracks που γράφτηκαν για ένα υποθετικό φιλμ.

Η ορχήστρα θα αποτελείται από ένα ensemble εγχόρδων (string ensemble) και πιο συγκεκριμένα από ένα οκτέτο εγχόρδων, βιολιά, τσέλο, φλάουτο, ευρωπαϊκά κρουστά, κιθάρα, μπουζούκι και μαντολίνο.

Εμφανίζεται ως Σολίστ ο βιρτουόζος βιολιστής Γιάννης Γεωργιάδης.

Συμμετέχει το Κουαρτέτο Αέναον που αποτελείται από διακεκριμένους μουσικούς της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών (Γεώργιος Μάνδυλας, Βασίλης Σούκας, Μάνος Γουβέλης, Αστέριος Πούφτης) και η μικτή παιδική χορωδία Cantelena Πάτρας με 40 χορωδούς. Mαζί τους οι, Μαρία Γούτου, Γιώργος Αρνής, Γιώργος Μπαράκος, Δημήτρης Μακρής, Δημήτρης Βασιλακόπουλος.

Την ορχήστρα διευθύνει ο μαέστρος Αναστάσιος  Στρίκος ο οποίος  ζεί στη Βιέννη και ασκεί έντονη συναυλιακή δραστηριότητα σε ολόκληρη την Ευρώπη ως πιανίστας και διευθυντής ορχήστρας.

Στο δεύτερο μέρος της συναυλίας θα αποδοθεί το έργο «Τα Πουλιά Ανήκουν στον Ουρανό». Το έργο αποτελείται από Σουίτες για μπαλέτο και κινηματογραφικές σουίτες, ενώ ξεχωριστή θέση κατέχει το ποίημα του Federico Garthia Lorca «Η Κιθάρα», σε ελεύθερη απόδοση της στιχουργού Λίνας Δημοπούλου. Για πρώτη φορά παρουσιάζεται  το ποιήμα του Γεώργιου Σεφέρη «Λίγο Ακόμα» σε μελοποίηση κι αυτό του Ανδρέα Κατερινόπουλου. Ερμηνεύει η Ελένη Βουδουράκη.

 

Το λυρικό μπουζούκι σε συνδυασμό με την παρουσία των εγχόρδων στην πολυαναμενόμενη παράσταση, η μουσική αυτή αντίθεση, είναι τα δύο πρόσωπα του Ανδρέα Κατερινόπουλου, παρουσιάζοντας μέρος απότο πολυποίκιλο μουσικό του πορτρέτο. Oι στίχοι της σύνθεσης ‘Ojos Verdes’ είναι εμπνευσμένοι από το διαμάντι της Κουβανέζικης μουσικής, από το διάσημο bolero “Aquellos Ojos Verdes” (Αυτά τα πράσινα μάτια). Tο τραγούδι γράφτηκε το 1929 σε στίχους (ισπανικά)  του  Κουβανού ποιητή και τενόρου Adolfo Utrera.

Στο Ρωμαϊκό Ωδείο Πάτρας με την οντότητα που το διακρίνει, σε συνδυασμό με την μελωδική αλχημεία του έργου «Ojos Verdes», που προσεγγίζει και χρησιμοποιεί στοιχεία μοντέρνας κλασικής μουσικής και worldmusic, φαντάζει και θα είναι το ιδανικό σκηνικό για να μεταφέρει το παρευρισκόμενο κοινό στο μαγικό μουσικό του σύμπαν.

Info:

Τρίτη 9.9.2017

Ώρα έναρξης : 21:00

Συνθέτης:

Aνδρέας Κατερινόπουλος

Ποιητές – Στιχουργοί

Γεώργιος Σεφέρης

Federico Garthia Lorca

Λίνα Δημοπούλου

Enrique Falcon

Δημήτρης Βραχνός

Διεύθυνση Ορχήστρας:

Αναστάσιος Στρίκος

Τραγουδούν:

Σοπράνο: Ελένη Βουδουράκη

Μουσικοί:

Σολίστ

Γιάννης Γεωργιάδης (Εξάρχων – Kονσερτίνο στη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων)

Κουαρτέτο Αέναον της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών:

Ά Βιολί: Γεώργιος Μάνδυλας , ΄Β Βιολί:Βασίλης Σούκας, Βιόλα:Mάνος Γουβέλης, Tσέλο: Αστέριος Πούφτης

 

Α’ βιολιά

Γιάννης Γεωργιάδης

Γεώργιος Μάνδυλας

Β’ βιολιά

Βασίλης Σούκας

Μαρία Γούτου

Βιόλες:

Mάνος Γουβέλης

Τσέλα

Αστέριος Πούφτης

Αλέξανδρος Κασαρτζής

Κοντραμπάσο

Γιώργος Αρνής

Κλασσική κιθάρα

Δημήτρης Μακρής

Μπουζούκι – Μαντολίνο

Δημήτρης Βασιλακόπουλος

Τύμπανα – κρουστά

Γιώργος Μπαράκος

Φλάουτο

Eυγενία Κοίνη

Πιάνο

Ανδρέας Κατερινόπουλος

Χορωδία CantelenaPatras Choir

40 χορωδοί

Τα ονόματα των χορωδών θα ανακοινωθούν σύντομα

Μαέστρος

Ελένη Παπαδοπούλου-Αραβαντινού

Photos & slideshow by Ρίζος Γιώργος 1938 – 2008 & Constantinos Rizos | phοtomium.gr

 

Tιμές εισιτηρίων: 10 & 7 ευρω (μειωμένο)

Σημεία πώλησης

ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ

Ταμείο Δημοτικού Θεάτρου «Απόλλων»

10.00 – 13.00 & 18.00 – 21.00

Πλατεία Γεωργίου

2610 273.613

Music Station (ώρες καταστημάτων) Ρήγα Φεραίου 34

2610 222.411

Οπτικά Καραμούζης (ώρες καταστημάτων)Μαιζώνος 92

2610 221.989

Βιβλιοπωλείο Discover Πατρέως 30

Βιβλιοπωλείο «Ροδόπουλος» Κορίνθου και Φιλοποίμενος (ώρες καταστημάτων)

http://www.festivalpatras.gr/?section=1768

https://web.facebook.com/patrasculture/?fref=ts

Υ.Γ. όσοι χρειάζεστε επιπλέον στοιχεία για την παράσταση, ή για τους συντελεστές της, συνεντεύξεις, ή αφιερώματα παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί στο 6906626166

Με εκτίμηση Νίκος Ελευθερίου