Αγρίνιο: Τι θα γίνει με τον ΟΑΕΔ τελικά; Πότε θα πληρωθούν και πότε θα μπορέσουν οι πολίτες να κάνουν τις δουλειές τους; Βροχή οι καταγγελίες στο agrinioreport.com

Για ακόμη μια μέρα κλειστή η πρόσβαση στην Δημόσια Υπηρεσία του ΟΑΕΔ καταγγέλλουν πολίτες του Αγρινίου επικοινωνώντας ξανά και ξανά με το agrinioreport.com .

Από την προηγούμενη Παρασκευή σύμφωνα με τους πολίτες, η είσοδος του ΟΑΕΔ παραμένει σε κατάληψη όπως και όλα τα κτήρια που στεγάζονται πίσω από αυτή και οι πολίτες σε απόγνωση όπως μας είπαν.

Αυτό συμβαίνει γιατί οι Σχολές του ΟΑΕΔ και η Δημόσια Υπηρεσία του ΟΑΕΔ έχουν κοινή είσοδο με αποτέλεσμα κλείνοντας με κατάληψη οι μαθητές-σπουδαστές για τα αιτήματά τους την Σχολή αυτομάτως κλείνεται και η Δημόσια Υπηρεσία.

 

Την Παρασκευή(αρχή κατάληψης) όπως μας ενημέρωσαν οι πολίτες που επικοινώνησαν μαζί μας, υπήρχαν εργαζόμενοι στην Δημόσια Υπηρεσία πολύ νωρίς το πρωί οι οποίοι στην συνέχεια αποχώρησαν. Από την Δευτέρα δεν λειτούργησε καθόλου η δημόσια υπηρεσία και όσοι πήγαν(έχοντας ραντεβού με φυσική παρουσία) ξανά βρήκαν κλειστή την κεντρική εξωτερική πόρτα με κάποια παρουσία μαθητών.

 

Οι πολίτες απεγνωσμένοι, τόσο την Παρασκευή όσο και όλες τις ημέρες μέχρι και σήμερα επικοινώνησαν με την τοπική Αστυνομική Αρχή, όπως μας πληροφόρησαν, και δέχθηκαν την  εξής απάντηση: «Εμείς δεν μπορούμε να επέμβουμε σε ειρηνική διαδήλωση, δεν έχουμε το δικαίωμα. Αν θέλετε μπορείτε να κάνετε μήνυση αν θίγονται τα συμφέροντά σας και μετά να διεκδικήσετε τα χρήματά σας από αυτούς που δημιούργησαν όλη αυτή την κατάσταση. »

Εμείς σας παραθέτουμε τα ερωτηματικά των πολιτών που μας κατατέθηκαν τηλεφωνικά:

«-Τελικά τα γραφεία του ΟΑΕΔ πήγαν για καλό των πολιτών, το καλό μας και την εξυπηρέτησή μας, στα ιδιόκτητα κτήρια των Σχολών;

 

-Ποιος έχει το δικαίωμα ή μάλλον ποιος δίνει αυτό το δικαίωμα να κλείνει δημόσια υπηρεσία και να δημιουργείτε πρόβλημα στην εξυπηρέτηση των πολιτών; Τα παιδιά να κλείσουν τις σχολές τους και να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους αλλά όχι την Δημόσια Υπηρεσία.

 

-Έχει βγει ενημέρωση από την υπηρεσία ώστε να γνωρίζουν οι πολίτες την μη λειτουργία της και να μην ταλαιπωρούνται με την άσκοπη μετάβασή τους εκεί;

 

-Οι υπάλληλοι που έχουν κωδικούς να εισέρχονται από το σπίτι τους ποιους εξυπηρετούν; Το κάνει κανείς αυτό αν δεν έχει γνωστό για να τον βοηθήσει;;

 

-Δεν έχουμε πληρωθεί, αυτό ποιος το καταλαβαίνει; Έχουμε οικογένειες, έχουμε παιδιά!! Κανένας δεν νοιάζεται;;;

 

-Μήπως πρέπει κάποιος να επιληφθεί ώστε να δοθεί λύση οριστική σε αυτό το πρόβλημα;

 

-Τελικά ποιος προστατεύει εμάς του πολίτες από την ταλαιπωρία και το κόστος; ποιος μας δικαιώνει όταν ούτε η Αστυνομία δεν μπορεί να επέμβει για να ανοίξει η Δημόσια Υπηρεσία;»

 

 

Ελπίζουμε από πλευράς μας να τελειώσει όσο πιο γρήγορα γίνεται αυτή η ταλαιπωρία των πολιτών, να δοθεί οριστική λύση σε αυτό το πρόβλημα, ώστε και οι μαθητές-σπουδαστές των Σχολών ΟΑΕΔ να μπορούν να διεκδικούν τα αιτήματά τους και να μην βρίσκονται απέναντι στους πολίτες, και οι πολίτες αντιμέτωποι με τους μαθητές που διεκδικούν.

 

Please follow and like us: