Αγρίνιο: Πραγματοποιήθηκε η Αφή της Φλόγας της 16ης Λαμπαδηδρομίας των Εθελοντών Αιμοδοτών. . .(φωτό-βίντεο)

. . .στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, της Ιεράς Μητροπόλεως Αγρινίου, στο Αγρίνιο, μόνον ως προς το θρησκευτικό τελετουργικό της εκδήλωσης.

Η ΠΟΣΕΑ και ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Αγρινίου πραγματοποίησαν χθες σε κλίμα συγκίνησης και μόνο ως προς το θρησκευτικό τελετουργικό την εκδήλωση της Αφής της Φλόγας της 16ης Λαμπαδηδρομίας των Εθελοντών Αιμοδοτών στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, της Ιεράς Μητροπόλεως Αγρινίου, στο Αγρίνιο.

Λόγω του τριήμερου πένθους το οποίο βιώνει η Χώρα μας, ακυρώθηκαν όλες οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις εορταστικού χαρακτήρα που πλαισίωναν κάθε φορά την Τελετή Αφής της Φλόγας της Αγάπης.

‘Ηταν όλοι εκεί για να δώσουν το μήνυμα της προσφοράς σε μια μέρα που η ανάγκη ήταν πολύ μεγαλύτερη…..η προσφορά αναγκαία και η ανθρώπινη υπόσταση να αποδείξει και να επιβεβαιώσει την θετική της πλευρά!!!

Πρώτος σταθμός, όπως έχει καθιερωθεί θα είναι το Ξυλόκαστρο, πόλη στην οποία πραγματοποιήθηκε η πρώτη λαμπαδηδρομία, ενώ η Τελετή Λήξης θα πραγματοποιηθεί στις 5 Οκτωβρίου στην Πάτρα, πόλη στην οποία θα φιλοξενηθεί η 29η Αμφικτιονία των Συλλόγων και των Φορέων της Εθελοντικής Αιμοδοσίας.

 

Δείτε τις δηλώσεις καθώς και την παράδοση παραλαβή της Φλόγας καθώς και πλούσιο φωτορεπορτάζ: