Αγρίνιο: Πραγματοποιήθηκε από το ΕΚΑ η Πικετοφορία στο κέντρο της πόλης(φωτό-βίντεο)

Η Πικετοφορία που προγραμμάτισε διοργάνωσε το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου έλαβε χώρα σήμερα το απόγευμα με ομιλίες συνθήματα και πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης του Αγρινίου, ενάντια στα αντιλαϊκά νέα μέτρα που ετοιμάζονται να καταδυναστεύσουν τους πολίτες.

5

Αρχικά η διαμαρτυρία με Πικετοφορία ξεκίνησε με τον την τοποθέτηση του Κώστα Κορδάτου εκπροσώπου της Αγωνιστικής Ενότητας Καθηγητών Αιτω/νίας στο Δ.Σ της Β’ ΕΛΜΕ Αιτω/νιας.Ο κ. Κορδάτος αναφέρθηκε σε όλες τις αλλαγές που έγιναν αλλά και που θα γίνουν μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα οι οποίες θα αλλάξουν σημαντικά τα δεδομένα στην εκπαίδευση και στην λειτουργία τον σχολείων.

10Ακολούθησε η κεντρική ομιλία από τον κ. Δημήτρη Δήμα Γραμματέα του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου όπου ένα μεγάλο απόσπασμα έχετε την ευκαιρία να το δείτε στο παρακάτω βίντεο.

Mεταξύ άλλων ο κ. Δήμας τόνισε: «Η συγκυβέρνηση  ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μπροστά στο κλείσιμο της  τρίτης αξιολόγησης θα επιβάλει νέα μέτρα  σε βάρος  της εργατικής  λαϊκής οικογένειας.

12

 

Οι «εκκρεμότητες» της τρίτης «αξιολόγησης» έχουν ως πυρήνα τα νέα χτυπήματα στα “εργασιακά” με νέες μειώσεις σε συντάξεις και κοινωνικές παροχές, νέα εμπόδια στην κήρυξη εργατικών απεργιών, την έναρξη των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών για τα «κόκκινα» δάνεια στις τράπεζες, την πορεία της αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων χρεών του Δημοσίου σε ιδιώτες.

 

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με την απόλυτη στήριξη των άλλων αστικών κομμάτων, όπως της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, προετοιμάζεται να δώσει ένα ακόμα σημαντικό πλήγμα στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα με το χτύπημα της οργάνωσης των εργατικών αγώνων, στη συλλογική πάλη και του δικαιώματος στην απεργία.

11Προσπαθεί να φυλάξει τα νώτα της, διότι γνωρίζει πως ότι η «δίκαιη ανάπτυξη» που προωθεί και υπερασπίζεται σημαίνει παραπέρα επίθεση στη ζωή της εργατικής-λαϊκής οικογένειας με επιπλέον κατάργηση δικαιωμάτων και κατακτήσεων.

Την ίδια στιγμή πρόκληση για τον εργαζόμενο λαό αποτελεί η επίσκεψη Τσίπρα στις ΗΠΑ καθώς εμπλέκει τη χώρα σε θανάσιμους ιμπεριαλιστικούς κινδύνους, φέρνοντας μέτρα «φωτιά» για το λαό. Η χώρα μας εμπλέκεται πιο ενεργά στα επικίνδυνα σχέδια ΗΠΑ – ΝΑΤΟ στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και των Βαλκανίων.

Οι εργαζόμενοι υποχρεώνονται σε νέες σκληρές θυσίες για να εκπληρώνονται οι «συμβατικές υποχρεώσεις» της χώρας σε εξοπλιστικές δαπάνες. Ο εκσυγχρονισμός των «F-16», για τον οποίο θα δαπανηθούν 2,4 δισ. ευρώ, ομολογείται ότι υπηρετεί την αναβάθμιση της επιχειρησιακής ικανότητας του ΝΑΤΟ στην περιοχή. Στην ίδια κατεύθυνση κινούνται και οι  δεσμεύσεις για αναβάθμιση της βάσης της Σούδας.

Η διάθεση του 2% του ΑΕΠ για εξοπλισμούς στην υπηρεσία του ΝΑΤΟ και οι νέες συμφωνίες δισ. ευρώ στην αμερικανική πολεμική βιομηχανία, με αιχμή την αναβάθμιση του στόλου των F16, προστίθενται πάνω στα 3 δις ευρώ που πηγαίνουν κάθε χρόνο σε νατοϊκούς εξοπλισμούς, ασκήσεις και αποστολές την ίδια στιγμή που πετσοκόβονται κονδύλια σε σχολεία, νοσοκομεία, συντάξεις, κοινωνικά επιδόματα.

Με οδηγό την πείρα από την επίθεση που δεχόμαστε καθημερινά στους χώρους δουλειάς, τη νέα φοροεπιδρομή, την εμπορευματοποίηση της Υγείας και της Παιδείας, τη θηλιά των πλειστηριασμών και των κατασχέσεων σε κάθε εργατικό-λαϊκό σπίτι, να οργανώσουμε την άνοδο των αγώνων για την αντεπίθεση.

Διεκδικούμε:

ΥΠΟΓΡΑΦΗ Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης και επαναφορά με νόμο στα 751 ευρώ για όσους αμείβονται με το βασικό μισθό, ως ελάχιστη βάση για αυξήσεις στους κατώτατους μισθούς. Κατώτερο μεροκάματο στα 33,57 ευρώ.
Να καταργηθεί με νόμο το αίσχος των άθλιων μισθών πείνας, των 586 και 511 ευρώ και κανένας εργαζόμενος να μη βρίσκεται κάτω από τα 751 ευρώ.
Επαναφορά των κλαδικών συμβάσεων.
Να καταργηθούν άμεσα όλοι οι αντεργατικοί νόμοι που τσακίζουν τις Συλλογικές Συμβάσεις. Καθολική ισχύς και υποχρεωτικότητα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Εφαρμογή της μετενέργειας μέχρι την υπογραφή νέας ΣΣΕ χωρίς κανένα χρονικό περιορισμό.
Όχι στις αντεργατικές αλλαγές που αλυσοδένουν την λειτουργία των συνδικάτων, που εμποδίζουν την προκήρυξη απεργιών και την ανάπτυξη αγώνων των εργαζόμενων,  τις εργατικές διεκδικήσεις.
Αφορολόγητο ατομικό όριο 20.000 ευρώ, προσαυξανόμενο 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και όλων των χαρατσιών.
Απαγόρευση πλειστηριασμών για την εργατική – λαϊκή οικογένεια.
Καμιά συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους. Καμία εμπλοκή στα σφαγεία του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Άμεση απεμπλοκή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων από όλες τις επιχειρήσεις, έξω από τα σύνορα.
Να κλείσουν όλες οι ξένες στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο και τα Βαλκάνια.
Λέμε όχι στις πολεμικές δαπάνες των Νατοϊκών πολεμικών σχεδιασμών. Διεκδικούμε δαπάνες για κάλυψη των αναγκών της εργατικής, λαϊκής οικογένειας.
Δίνουμε απάντηση στο αφήγημα απάτη περί «Δίκαιης Ανάπτυξης» που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση  έχοντας τη στήριξη των κομμάτων του Ευρωμονόδρομου παρά τις φραστικές διαφορές. Με τα περιφερειακά
« αναπτυξιακά»   συνέδρια που οργανώνει  σ’ όλες τις περιφέρειες  της χώρας προσπαθεί να πείσει  το λαό  ότι τα δύσκολα πέρασαν , η έξοδος στις αγορές  σημαίνει ότι η χώρα μπορεί να μπει  σε ρυθμούς οικονομικής ανάπτυξης.

Η ανάπτυξή τους τσακίζει τη ζωή μας.
Οργάνωση , αγώνας, αντεπίθεση  η επιλογή μας.»

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας ακολούθησε πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.

?

?

?

4 5 6 7 8 9 10 11 12 13